Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Σταθερή στον αμερικανοΝΑΤΟϊκό εφησυχασμό η κυβέρνηση

«Νταηλίκια», «απαράδεκτα, πρωτόγνωρα και πρωτάκουστα», χαρακτήρισε τις τουρκικές αιτιάσεις περί «κατοχής» των ελληνικών νησιών και άλλους τέτοιους ισχυρισμούς από πλευράς Αγκυρας ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας σε συζήτηση στη Βουλή, σπεύδοντας να προσθέσει ότι «δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να πέσουμε, νομίζω, στην προφανή παγίδα των ρητορικών οξύνσεων, να απαντήσουμε με ανάλογες αγοραίες απειλές και εκφράσεις και στο τέλος να μετατρέψουμε ένα θέμα αρχής, Διεθνούς Δικαίου, διεθνούς νομιμότητας, σε ανατολίτικο καβγά», όπως και ότι «η τουρκική επιθετικότητα είναι απαράδεκτη, απορρίπτεται, αλλά δεν μας φοβίζει».

Ταυτόχρονα, καλλιεργώντας ξανά τις γνωστές αυταπάτες για τον ρόλο των «συμμάχων» και «εταίρων» της ντόπιας αστικής τάξης, ισχυρίστηκε ότι «και οι ΗΠΑ πήραν μια καθαρή θέση πάνω σε αυτό το θέμα», «και ο εκπρόσωπος της ΕΕ για λογαριασμό του ύπατου εκπροσώπου, και για λογαριασμό όλων μας έχει πάρει καθαρή θέση και η τσεχική προεδρία». «Και στις τρεις αυτές περιπτώσεις υπήρξε οργίλη αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας, ως το καλύτερο πιστοποιητικό της επαρκούς απάντησης», ισχυρίστηκε, κάνοντας το μαύρο άσπρο και αποσιωπώντας ότι όλοι αυτοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ξανά τις τουρκικές διεκδικήσεις «διαφορετικές απόψεις μεταξύ των δύο γειτόνων», καλώντας σε «διάλογο» για διευθετήσεις και βάζοντας στο κρεβάτι του Προκρούστη τα ελληνικά και κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα, με επίδικο την ευρωατλαντική συνοχή στην Ανατ. Μεσόγειο.

Στο ίδιο φόντο, αναζητώντας ερείσματα στις συμμαχίες της αστικής τάξης στην περιοχή, διπλωματικοί παράγοντες στην Αθήνα παρέπεμπαν στην ανακοίνωση της 5ης Υπουργικής Συνεδρίασης της Αραβικής Υπουργικής Επιτροπής, που αφορά την παρακολούθηση των τουρκικών παρεμβάσεων στα εσωτερικά των αραβικών χωρών (βλ. σελίδα 20) και η οποία ζητά την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων που βρίσκονται σε Ιράκ, Λιβύη και Συρία, ενώ την ίδια ώρα σημείωναν ότι «η Επιτροπή ενημερώθηκε για τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στις σχέσεις μεταξύ της Τουρκικής Δημοκρατίας και αριθμού αραβικών χωρών, προσβλέποντας σε περαιτέρω εποικοδομητικές εξελίξεις»...

Κατά τ' άλλα, χθες η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε 64 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ