Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαβεβαιώσεις συνεχούς και βαθύτερης εμπλοκής στα ευρωατλαντικά σχέδια

Στη συνάντηση των υπουργών Αμυνας, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Λ. Οστιν στην αεροπορική βάση «Ramstein», στη Γερμανία, μετείχε και ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, όπως και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κων. Φλώρος.

Ο υπουργός έσπευσε να αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση «παρέσχε, από την πρώτη στιγμή, ουσιαστική στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια» και «υποστήριξε επίσης μαζικά πακέτα κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, παρά τις σοβαρές επιπτώσεις τους στην οικονομία», ενώ διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο διάστημα χρειαστεί, και να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη», στα ΝΑΤΟικά σχέδια που ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, αναμένονται εξελίξεις και στην υπόθεση αποστολής στη χώρα μας περίπου 30 γερμανικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης «Marder», προκειμένου αντίστοιχος αριθμός ΤΟΜΑ «BMP1» να αποδεσμευτούν από το ελληνικό οπλοστάσιο, και όντας συγκεντρωμένα ήδη στη Θεσσαλονίκη, να μετακινηθούν στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί, σιδηροδρομικώς, σε άλλο ένα αμερικανοΝΑΤΟικό δρομολόγιο, να διεκπεραιωθούν μαζί με άλλο οπλισμό προς την Ουκρανία.

Επίσης, στον απόηχο και όσων αποφασίστηκαν πρόσφατα στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας στης ΕΕ, για «συστηματική εκπαίδευση» ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων σε γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες, στην Αθήνα συζητείται - κατά πληροφορίες - σενάριο να σταλούν σε γειτονικές με την Ουκρανία χώρες εκπαιδευτές των Ειδικών Δυνάμεων, για να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες.

Με αυτά υπό συζήτηση, ο Ν. Παναγιωτόπουλος είχε στο περιθώριο της συνάντησης στο Ράμσταϊν «σύντομες συνομιλίες» - όπως λέγεται από πλευράς του υπουργείου - με τους ομολόγους του από την Ουκρανία Ολ. Ρέζνικοφ, τη Γερμανία Κριστίν Λάμπρεχτ, τη Βρετανία, Μπεν Ουάλλας και την Ιταλία Λ. Γκουερίνι.

Σημειώνεται επίσης ότι στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται το Σαββατοκύριακο άλλο ένα οχηματαγωγό, το «CAPUCINE», με πολεμικό υλικό των ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο αξιοποίησης του λιμανιού για την ανάπτυξη των ΝΑΤΟικών στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ