Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στην ΕΥΠ

Κατατέθηκε αργά χτες το βράδυ από τον υπουργό Επικρατείας το νομοσχέδιο με το οποίο επικυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που είχε εκδοθεί στις 9 Αυγούστου, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις - υποκλοπές σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη. Προβλέπει δύο ελάχιστες αλλαγές στη λειτουργία της ΕΥΠ, οι οποίες δεν κάνουν ούτε ως «φύλλο συκής» για τον τεράστιο μηχανισμό παρακολούθησης και το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει ΕΕ και κυβερνήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Κύρωση της από 9.8.2022 ΠΝΠ "Επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ακεραιότητας στη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών" (Α' 152)».

Συνοπτικά, προβλέπει ότι η διαδικασία διορισμού του διοικητή της ΕΥΠ διενεργείται στο εξής μετά από γνώμη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και ότι η υποχρέωση αυτή «καταλαμβάνει και τον ήδη υπηρετούντα διοικητή». Προβλέπεται ακόμα η επαναφορά της υποχρέωσης για δεύτερη εισαγγελική υπογραφή προκειμένου να δοθεί έγκριση για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, δηλαδή για τις παρακολουθήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ