Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2022 - Κυριακή 11 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΕΘ 2022
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το σχέδιο και το πλαίσιο πάλης για να απαντήσει η εργατική τάξη στην επίθεση που δέχεται παρουσιάστηκαν από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης, έξω από το εργοστάσιο της επιχείρησης «Μαλαματίνα», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, εκεί όπου οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη για να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι και για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Την εισήγηση εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ παρουσίασε ο Γιώργος Πέρρος. Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ και ανέδειξε την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, και με απεργιακό αγώνα το επόμενο διάστημα, ενάντια στην κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημα και τη ζωή του λαού. Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων βρίσκονται οι αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας του εισοδήματος από το τσουνάμι της ακρίβειας, ρεύμα και καύσιμα φθηνά για τον λαό.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και συνδικαλιστές από μια σειρά σωματείων, ενώ παρεμβάσεις έκαναν ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος του Σωματείου στη «Μαλαματίνα», και ο Νίκος Τζανετής, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στα Μεταλλεία και Λατομεία Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ).

Μίλησαν ακόμα ο Κώστας Τζέλλας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο Γιάννης Πιπερίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ), η Γεωργία Τριανταφύλλου, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, και ο Κώστας Πυρπασόπουλος, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ