Παρασκευή 16 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
48ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Ξεκινάνε οι εκδηλώσεις στη Λάρισα

Με πλούσιο πρόγραμμα, συζητήσεις, αφιερώματα ξεκινάνε σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λάρισα. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κοίτη του Πηνειού. Αύριο Σάββατο θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ μίλησαν στον «Ριζοσπάστη».

Ο Θανάσης Καραμπάλιος, δημιουργός κόμικς και σκιτσογράφος, που συνεργάστηκε με τη «Σύγχρονη Εποχή» για το βιβλίο «1922 - 2022. Ανακαλύπτοντας τα ίχνη ενός ξεριζωμού», σημείωσε: «Οταν οι σύντροφοι από τη Λάρισα μου ζήτησαν να εκθέσω κάτι στο Φεστιβάλ, με χαρά απάντησα θετικά. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να υπάρχουν όχι μία αλλά δύο εκθέσεις με σχέδιά μου στο Φεστιβάλ. Ετοιμάσαμε επίσης και ένα workoshop με τίτλο "Μεταφέροντας την Ιστορία στα κόμικς". Στις εποχές που ζούμε η Τέχνη οφείλει να είναι πολιτική και να παίρνει θέση».

Ο Ζήσης Αποστολίδης, δάσκαλος φωνητικής και ορθοφωνίας, συντονιστής κοινότητας αφηγηματικών παιχνιδιών, ρόλων και αφηγηματικής γραφής, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κουκουβάγιες» (The Owls), έχει ετοιμάσει το workshop στο Μαθητικό Στέκι αύριο Σάββατο, με τίτλο «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη: Η Τέχνη της Ελευθερίας μέσα από το Παραμύθι». Οπως εξηγεί, «είναι μια συζήτηση για το πώς το παραμύθι και κατ' επέκταση η αφήγηση ιστοριών γενικότερα βοηθάει τον άνθρωπο να ξεφύγει από τα δεσμά της καθημερινότητάς του, να αναπτυχθεί πνευματικά και μορφωτικά, να κατανοήσει βαθιά νοήματα και να βελτιωθεί ως κοινωνικό ον. Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει μια ιστορική αναδρομή σε παραμύθια, μύθους και ιστορίες που φτιάχτηκαν ως μέσα μόρφωσης και εκπαίδευσης των ανθρώπων, πώς αυτά λειτούργησαν ως ψυχαγωγία και διασκέδαση των ακροατών και πώς φτάνουμε στο σημερινό είδος των ιστοριών φαντασίας».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμα:

Σήμερα, Παρασκευή, συζήτηση με θέμα: «Ευρωπαϊκή και εθνική ενεργειακή πολιτική: "Απελευθερωμένα" για τους ομίλους, ενεργειακή φτώχεια για τον λαό». Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα, συζήτηση με θέμα «Η κατάσταση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και το φοιτητικό κίνημα», νεανικά συγκροτήματα, συναυλία με τους «Γιώργος Βαλιάκας και Ιδανικοί», παραδοσιακό γλέντι. Αύριο, Σάββατο: «Η Σμύρνη μάνα καίγεται...», μουσική - αφηγηματική - χορευτική παράσταση με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Απόστολου Καλδάρα. Ακόμα, συναυλίες και θεατρικά με νεανικά σχήματα, συναυλίες με τους «Aladala Band», «Basement Brothers», «Stavento» και λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ (2022-06-25 00:00:00.0)
Σε μεγάλες πόλεις τις επόμενες μέρες (2022-06-24 00:00:00.0)
Με πλούσιο πρόγραμμα από αύριο στη Θεσσαλονίκη (2017-09-13 00:00:00.0)
Ξεκινούν σήμερα τα Φεστιβάλ της Σπουδάζουσας και του Πειραιά (2014-06-27 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις (2011-09-08 00:00:00.0)
Τριήμερες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη (1999-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ