Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βροχές και χιόνια στη Μακεδονία

Εβρεχε καταρρακτωδώς χτες σ' όλη σχεδόν τη Μακεδονία, ενώ χιόνια έπεσαν το πρωί στους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονταν τα αυτοκίνητα που κινούνταν προς τη Βίγλα. Κλειστές ήταν οι πορθμειακές γραμμές Θάσου - Κεραμωτής και Καβάλας - Πρίνου.

Στη Θεσσαλονίκη από τη βροχή που έπεφτε όλη μέρα επικράτησε κυκλοφοριακό χάος, καθώς οι κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Εξαιτίας της ολισθηρότητας των δρόμων σημειώθηκαν πολλά μικροατυχήματα, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημίες. Επίσης τις ώρες της έντονης βροχόπτωσης τα νερά πέρασαν από την οροφή στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Το βράδυ της Κυριακής, την ώρα μεγάλης νεροποντής εκτός λειτουργίας τέθηκε η πρώτη μονάδα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια η τρίτη μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς, καθώς και μια μονάδα του ΑΗΣ Αμυνταίου. Η λειτουργία των δύο τελευταίων μονάδων αποκαταστάθηκε μετά από δύο ώρες, ενώ της πρώτης δεν έγινε δυνατή η επαναλειτουργία. Οι διακοπές αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας συγκεντρώθηκε σκόνη στους μονωτήρες και με την πρώτη δυνατή βροχή προκλήθηκε βραχυκύκλωμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ