Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ομηροι ξανά της κακοκαιρίας!

Στα όρια της υπερχείλισης ο Κηφισός. Τα νερά πλημμύρισαν τους γύρω δρόμους, όταν κατέρρευσε το παλιό ανάχωμα

Eurokinissi

Στα όρια της υπερχείλισης ο Κηφισός. Τα νερά πλημμύρισαν τους γύρω δρόμους, όταν κατέρρευσε το παλιό ανάχωμα
Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε στην Αθήνα η χτεσινή κακοκαιρία. Η μεγάλη βροχόπτωση προκάλεσε δυσχέρειες στην κυκλοφορία, η οποία μέχρι το μεσημέρι σε πολλούς δρόμους διεξαγόταν με βήμα σημειωτόν. Το απόγευμα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στα περισσότερα σημεία. Ομως η κίνηση παρέμενε αυξημένη στη λεωφόρο Συγγρού προς Αθήνα, στη Μεσογείων, από την πλατεία της Αγ. Παρασκευής μέχρι την Κύπρου, στην Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου, στο Βύρωνα, στη συμβολή Κυδωνίων και Χιμμάρας, όπου το πρωί υποχώρησε το οδόστρωμα και στη λεωφόρο Κανελλοπούλου, στο ύψος του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, όπου, για αρκετές ώρες, είχε τεθεί εκτός λειτουργίας ο φωτεινός σηματοδότης. Η κακοκαιρία δημιούργησε το πρωί προβλήματα και στα δρομολόγια του ηλεκτρικού, αφού δε διεξάγονταν τα δρομολόγια προς Πειραιά, μετά τον Ταύρο. Το μεσημέρι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργήθηκε στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Μεταμόρφωσης, στο Μοσχάτο, όταν στο σημείο αυτό απειλήθηκε με πλημμύρα η περιοχή, επειδή φούσκωσαν τα νερά του Κηφισού και κατέστρεψαν ένα μέρος της παλιάς κοίτης από λιθοδομή. Στο σημείο αυτό γίνονται έργα διευθέτησης του ποταμού, που δεν έχουν προλάβει να ολοκληρωθούν. Ειδοποιήθηκε η εταιρία που εκτελεί τα έργα για να κάνει εργασίες αποκατάστασης, ενώ συνεργεία της Πυροσβεστικής πρόλαβαν και άντλησαν τα νερά πριν πλημμυρίσει ολόκληρη η γύρω περιοχή.

Σοβαρότατα προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου, όπου διεξάγονται επίσης έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ, με αποτέλεσμα να χάσουν τις πτήσεις τους πάρα πολλοί επιβάτες, εξαιτίας των σοβαρών κυκλοφοριακών προβλημάτων προς το αεροδρόμιο Σπάτων.

Καθυστερήσεις 30-50 λεπτών σημειώθηκαν στις πτήσεις, κυρίως του εξωτερικού, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 50 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια, κυρίως στους δήμους της Αγ. Παρασκευής - στη λεωφόρο Μεσογείων - Ψυχικού, Ερυθραίας, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης και Γέρακα και ήδη στις περιοχές αυτές επενέβησαν 120 συνεργεία με 300 πυροσβέστες, ενώ πυροσβέστες παρέμειναν προληπτικά και στον Κηφισό.

Επίσης, ιδιαίτερα προσεχτικοί έπρεπε να είναι οι οδηγοί στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Μαλακάσας, καθώς και στους εθνικούς δρόμους Ιωαννίνων - Τρικάλων, από το 54ο χλμ έως το 75ο χλμ, Τρικάλων - Ιωαννίνων, από το 63ο χλμ έως το 76ο χλμ, και Φλώρινας - Καστοριάς, από το 17ο χλμ έως το 22ο χλμ.

Κλειστά ήταν σχεδόν όλα τα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας, αφού λόγω των σφοδρών ανέμων δεν επιτράπηκε ο απόπλους των πλοίων. Κλειστές ήταν οι πορθμειακές γραμμές Θάσου - Κεραμωτής, Καβάλας - Πρίνου, Αιδηψού - Αρκίτσας, Ζακύνθου - Κυλλήνης και Αγίας Μαρίνας - Νέων Στύρων.

Στην υπόλοιπη χώρα επικράτησαν βροχές και καταιγίδες και ισχυροί ως θυελλώδεις άνεμοι.

Βροχή και σήμερα

Σήμερα στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στα νησιά του Αιγαίου θα είναι έντονες. Από το απόγευμα όμως αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα σε όλη τη χώρα.

Αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις και μόνο το πρωί ίσως βρέξει για λίγο στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ