Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναγκαία η βελτίωση της Πυροσβεστικής

Η ανάγκη αναβάθμισης του Πυροσβεστικού Σώματος και η επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του προσωπικού του τονίστηκε κατά τη διάρκεια του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ενωσης Αξιωματικών ΠΣ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της ΕΑΠΣ Νίκος Διαμαντής κατά την εισηγητική του ομιλία επισήμανε, με αφορμή τα διάφορα φυσικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα, τις σοβαρές ελλείψεις επιτελικού σχεδιασμού και το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων, επισημαίνοντας ακόμη ότι το νέο σχέδιο νόμου για την Πολιτική Προστασία που προωθεί η κυβέρνηση «αντί να αναβαθμίζει τα δοκιμασμένα και έμπειρα στελέχη των οργανισμών παροχής πολιτικής προστασίας, υποβαθμίζει την επιχειρησιακή τους ικανότητα».

Στο συνέδριο παρευρέθηκε εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ ο Γ. Νάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης της θέσης του Πυροσβεστικού Σώματος για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του και επισήμανε την ανάγκη ύπαρξης προληπτικής πολιτικής, η οποία μπορεί να μετριάσει και να μειώσει στο ελάχιστο τις ζημιές που προκαλούνται από τις φυσικές καταστροφές, σε συνδυασμό με την απαραίτητη αύξηση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ