Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μπροστάρης» και στα Βαλκάνια

Τηλεφωνική συνομιλία με τον ειδικό εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας και άλλα περιφερειακά ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων, Μίροσλαβ Λάιτσακ, είχε χτες ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας. Οπως διαρρέεται, «αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση στον Διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας και για τις ευρύτερες εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια».

Καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανιστεί ως πρωταγωνιστής στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ο Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον ύπατο εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζ. Μπορέλ, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην περιοχή και τον ρόλο της ΕΕ, ενώ τόνισε «την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνεισφέρει ενεργά στη σταθεροποίηση της περιοχής», όπως και ότι «η ΕΕ πρέπει να συνεισφέρει με σεβασμό στην αρχή συμπερίληψης όλων των κρατών - μελών».

Εξάλλου, είχε συνάντηση με τον νέο πρέσβη της Αιγύπτου, Ομάρ Αμέρ Γιουσέφ. Συζήτησαν για τις «στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας - Αιγύπτου», την «περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε πλήθος τομέων» και τις εξελίξεις σε Ανατ. Μεσόγειο, Λιβύη, Μέση Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ