Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Προσήλωση» στις «ελευθερίες» και τον «πλουραλισμό» του κεφαλαίου

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Vera Jourova είχε χτες το απόγευμα ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Την διαβεβαίωσε για τη «σταθερή προσήλωση» της κυβέρνησης «στην υπεράσπιση των βασικών ευρωπαϊκών αξιών σε εθνικό, ενωσιακό και διεθνές επίπεδο» και για να μην μείνει αμφιβολία για τις ιμπεριαλιστικές «αξίες», επανέλαβε τη «συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας στην ανεξαρτησία, ακεραιότητα και εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας», με την όλο και βαθύτερη εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Παραπέρα ενημέρωσε για «τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την καθιέρωση πρόσθετων δικλίδων ελέγχου στη λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας», την ώρα που έχει στηθεί ένας πολυεπίπεδος, πολυπλόκαμος μηχανισμός παρακολουθήσεων και φακελώματος ακριβώς με τη «σφραγίδα» της ΕΕ, ενώ όποιες περιπτώσεις βγαίνουν στο φως κουκουλώνονται άρον - άρον.

Συνεχίζοντας το τέτοιο κρεσέντο υποκρισίας, ο πρωθυπουργός χαιρέτισε την «ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης» (European Media Freedom Act), ως «νέο σύνολο κανόνων» το οποίο πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «για την προστασία του πλουραλισμού και της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση», την ώρα που οι προτάσεις είναι ενταγμένες στο νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ που θωρακίζει την κυριαρχία των επιχειρηματικών ομίλων στην ενημέρωση και συνολικά στα οπτικοακουστικά μέσα και περιλαμβάνει στο όνομα του «πλουραλισμού» και κάθε είδους «ασφαλιστικές δικλείδες» για τον ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ