Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Βαθιά υπόκλιση στο εφοπλιστικό κεφάλαιο

Σαν εμπροσθοφυλακή των συμφερόντων του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου εμφανίστηκε ξανά χτες ο ΣΥΡΙΖΑ, με δήλωση του Νεκτάριου Σαντορινιού, τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του Ανδρέα Μιχαηλίδη, αναπληρωτή τομεάρχη, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για την ανάγκη «να ανοίξουμε νέους δρόμους για την περαιτέρω ενδυνάμωση της ναυτιλιακής δραστηριότητας με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας που συνεισφέρει», για μεγαλύτερα πεδία κερδοφορίας, δηλαδή για τους εφοπλιστές.

«Η ναυτιλία, συνυφασμένη με το εμπόριο και τις μεταφορές, εξ ορισμού συνδέεται με τις διεθνείς διασυνδέσεις και συναλλαγές, αποκτώντας από πολύ παλιά τα χαρακτηριστικά μιας παγκόσμιας δραστηριότητας, ιδιαίτερα όμως σημαντικής για τις εθνικές οικονομίες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το όφελος στην οικονομία της Ελλάδας επαφίεται στην εθελοντική φορολογία, όσων, λίγων Ελλήνων εφοπλιστών, έχουν ελληνική σημαία στους τεράστιους στόλους τους. Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι και ο λαός χαρατσώνονται από τη φορολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαίρει την ανύπαρκτη συνεισφορά των εφοπλιστών.

Εμμέσως πλην σαφώς τάσσεται υπέρ της πριμοδότησης των εφοπλιστών και για την αποκαλούμενη πράσινη ναυτιλία, αναφέροντας πως «ο στόχος για μια πιο πράσινη ναυτιλία (...) αποτελεί ένα στοίχημα».

Τα δυο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι «πιστεύουμε ακράδαντα πως οι μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος θα βρουν την ελληνική ναυτιλία παρούσα και ενεργή, έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και σε αυτήν τη νέα εποχή, προσκομίζοντας ακόμα περισσότερα οφέλη στην εθνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία», αναφερόμενοι στους εφοπλιστές που απολαμβάνουν σωρεία φοροαπαλλαγών που η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και διατήρησε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ