Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Βγαίνουν στους δρόμους για την υπεράσπιση του μόχθου τους

Μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 22 Οκτώβρη στην έκθεση «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη

Σημαντικός σταθμός στη δράση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων είναι το μεγάλο συλλαλητήριο που ετοιμάζουν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες που συντονίζονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το Σάββατο 22 Οκτώβρη στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση «Agrotica».

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι βγαίνουν για άλλη μια φορά στους δρόμους γιατί βλέπουν το έτσι κι αλλιώς ισχνό εισόδημά τους να μειώνεται κι άλλο από το υπέρογκο κόστος παραγωγής, λόγω των αυξήσεων σε πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα, ζωοτροφές και εφόδια, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας βλέπουν τους βιομηχάνους και τους μεγαλεμπόρους, που κυριαρχούν στην αγορά, να διαμορφώνουν όπως θέλουν τις τιμές στα προϊόντα, με κριτήριο το κέρδος τους, και να αρπάζουν την παραγωγή σε τιμές και κάτω του κόστους, αξιοποιώντας και το αίσχος των «ανοιχτών» τιμών.

Σήμερα για τη σταφίδα στον Πύργο

Απαιτώντας μεταξύ άλλων κατώτατη εγγυημένη τιμή για τη σταφίδα στα 2 ευρώ το κιλό, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας καλεί σε νέα κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη στις 10 π.μ. τους βιοπαλαιστές αγρότες, στα φανάρια του κόμβου Αγίου Γεωργίου στον Πύργο. Παράλληλα, η Ομοσπονδία καλεί Αγροτικούς Συλλόγους από νομούς που παράγουν σταφίδα σε σύσκεψη συντονισμού την Τετάρτη 18 Οκτώβρη στη Μαγούλα Πύργου.

Σε Κρήτη και Λάρισα

Κινητοποίηση διοργανώνει την Παρασκευή 7 Οκτώβρη στις 11 π.μ. η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων, στον κόμβο των Μουρνιών. Θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την Αντιπεριφέρεια Χανίων. Ανάλογη κινητοποίηση οργανώνει την ίδια μέρα ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, στις 10 π.μ. στον ΕΛΓΑ στο Ηράκλειο. Θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλιού - Λυγαριάς οργανώνουν μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα προς το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα την Τρίτη 11 Οκτώβρη, στις 5 μ.μ. στον ανοιχτό χώρο έναντι της Τούμπας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ