Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
«Δεν προσαρμοζόμαστε! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε και να νικήσουμε!»

Κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια το Σάββατο 8 Οκτώβρη

Κάλεσμα σε όλο τον λαό και τη νεολαία της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνουν το Σάββατο 8 Οκτώβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Σημηριώτη και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, απευθύνουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της Νέας Ιωνίας, υλοποιώντας τη σχετική απόφαση που είχαν πάρει πρόσφατα σε μαζική σύσκεψη.

Παράλληλα, τονίζουν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με όλο τον λαό, στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Απευθυνόμενοι οι φορείς στον λαό της πόλης, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, σωματείων συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και άλλων μαζικών φορέων δηλώνουν:

«Δεν πάει άλλο! Δεν ανεχόμαστε να μας λένε "όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει"!

Δεν προσαρμοζόμαστε!

Αγωνιζόμαστε να ζήσουμε και να νικήσουμε!

Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν οικογένειες που κρυώνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, να ξεπαγιάζουν οι μαθητές την ώρα που θα κάνουν μάθημα. Κανένας άνθρωπος δεν θα αθλείται μέσα στο κρύο. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση, στη δημοτική αρχή και σε οποιονδήποτε άλλο να μας οδηγούν στην απόγνωση. Ξέρουμε τον τρόπο! Η οργάνωσή μας, η μαζικοποίηση των σωματείων και των συλλόγων μας, ο αγώνας μας και η κοινή μας δράση είναι η δύναμή μας!».

Οι φορείς που συντονίζουν τη δράση τους απαιτούν:

  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου.
  • Να καταργηθούν η ρήτρα αναπροσαρμογής, το χρηματιστήριο Ενέργειας και το χαράτσι για τις ΑΠΕ.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Καμία διακοπή ρεύματος και παροχής πετρελαίου ή φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες. «Κόβουμε το χέρι σε όποιον δώσει εντολή να κοπεί το ρεύμα σε φτωχούς ανθρώπους».
  • Γενναία μείωση στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.
  • Μείωση των δημοτικών τελών τουλάχιστον κατά 50%. Κατάργησή τους για ανέργους, συνταξιούχους, για ευπαθείς ομάδες.
  • Εκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές.
  • Εκτακτη επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτατος μισθός στα 825 ευρώ.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο - 35ωρο - 5ήμερο καθορισμένο σε ΣΣΕ.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση μέχρι στιγμής απευθύνουν:

Σύλλογος Εργαζομένων «Κωνσταντοπούλειου» Νοσοκομείου Ιωνίας «Η Αγία Ολγα», Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας - Παράρτημα Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας, Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ν. Ιωνίας - Ν. Ηρακλείου και Πέριξ, Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού - Σωματειακή Επιτροπή Ν. Ιωνίας, Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας και Περιχώρων - Παράρτημα Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωνίας (μέλος ΟΓΕ), Ενωση Λογιστών και Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής - Παράρτημα Β/Δ Αθήνας, Ενωση Επαγγελματοβιοτεχνών Ν. Ιωνίας, Εθνικό Συμβούλιο Κατά Των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) - Παράρτημα Ν. Ιωνίας και Ηρακλείου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας, Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων Ν. Ιωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ