Κυριακή 24 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εις υγείαν

Να μας λείπει το βύσσινο; Δε θα το λέγαμε. Σε λίγες βδομάδες που τα βύσσινα θα κάνουν την εμφάνισή τους στα καφάσια του μανάβη, δεν πρέπει να τα αγνοήσουμε. Θα αγοράσουμε περίπου 2 κιλά βύσσινο, θα το πλύνουμε καλά, θα αφαιρέσουμε τα κουκούτσια, και σε ένα μεγάλο δοχείο θα το ρίξουμε, αφού προσθέσουμε ένα κιλό ζάχαρη. Θα το αφήσουμε έξω στο μπαλκόνι για ένα μήνα, έπειτα θα προσθέσουμε και ένα μπουκάλι κονιάκ. Θα κλείσουμε ερμητικά το μπουκάλι και θα περιμένουμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Οταν έρθει η ώρα, θα το ανοίξουμε και θα το βάλουμε σε ανάλογο μπουκάλι, αφού πρώτα το σουρώσουμε και το δικό μας, το σπιτικό, λικέρ θα είναι έτοιμο.

Σπιτικό Σραμπ: Ρίχνουμε σε μια σουπιέρα 2/3 κονιάκ, 1/3 χυμό λεμονιού και μερικές φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού. Θα το αφήσουμε έτσι μερικές μέρες και μετά θα προσθέσουμε όσο Σέρι θέλουμε και ανάλογη ζάχαρη. Θα το βάλουμε σε ένα μπουκάλι και δε θα το ανοίξουμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Επειτα, όταν θέλουμε να το απολαύσουμε, θα το σερβίρουμε σε ποτήρια γεμάτο παγάκια.

Σπιτικό Ρούμι: Σε ένα δοχείο θα ρίξουμε ένα λίτρο ρούμι, 300 γραμμάρια χυμό από πορτοκάλι και εκατό γραμμάρια ζάχαρη. Θα τα αφήσουμε έτσι μερικές εβδομάδες, θα το βάλουμε σ' ένα μπουκάλι και όταν θέλουμε να το πιούμε ή να το προσφέρουμε θα το βάλουμε σε ποτήρια με παγάκια και χυμό από λεμόνι. Και τότε φυσικά θα ευχηθούμε: Εις υγείαν!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ