Σάββατο 8 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 9 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΑΜΑ
Θρασύδειλη πράξη η κατάθεση αγωγής από παράγοντα της Χρυσής Αυγής

Στρέφεται ενάντια στην Αθηνά Ζύμαρη, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο Περάματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η θρασύδειλη πράξη παράγοντα της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα να καταθέσει αγωγή σε βάρος της Αθηνάς Ζύμαρη, εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου Περάματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» και μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Πρόκειται για τον Χρήστο Κυριτσόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Περάματος με τον συνδυασμό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο οποίος ζητάει να του καταβληθούν 25.000 ευρώ για «ηθική βλάβη»!

Αυτό που έθιξε την «ηθική» του ήταν η δυναμική παρέμβαση ομάδας γυναικών στο Πέραμα, εκπροσώπων σωματείων και φορέων, που αντέδρασαν στην προσπάθεια του συγκεκριμένου χρυσαυγίτη να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του δήμου, κατά τον περσινό εορτασμό της επετείου για την 28η Οκτωβρίου 1940.

Η ευθύνη για την παρουσία του στη τιμητική εκδήλωση, που αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για δεκάδες από τους συγκεντρωμένους, βαραίνει και τη δημοτική αρχή, που «ξεπλένει» την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, καλώντας εκπροσώπους της σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην πάλη του λαού ενάντια στους ναζί, με μπροστάρηδες το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ.

Ο Χρ. Κυριτσόπουλος δεν είναι βέβαια κάποιος «τυχαίος» οπαδός της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα. Πέρα από επικεφαλής του συνδυασμού της στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι γνωστός και ως «πρόεδρος» του δήθεν «σωματείου εργαζομένων» με την επωνυμία «Αγ. Νικόλαος», που στήθηκε με παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη και δίκαια οι εργαζόμενοι το χαρακτηρίζουν «δουλεμπορικό» γραφείο στην υπηρεσία των αφεντικών, με στόχο να χτυπήσει τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις τους.

Με την αγωγή του υποστηρίζει ότι «δεν έχω κατηγορηθεί για κανένα ποινικό αδίκημα, δεν έχω ουδεμία σχέση με παράνομες πράξεις και ενέργειες», προσπαθώντας προφανώς να ξελασπώσει και τους ομοϊδεάτες του, που καταδικάστηκαν ως στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος άλλωστε είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του ναζιστή βουλευτή Ι. Λαγού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ