Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
Μέρα μέρα κλιμακώνεται η προετοιμασία για τη μεγάλη μάχη

Στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας. Σύσκεψη συνδικάτων στον Πειραιά την Τετάρτη 12 Οκτώβρη

Στα «γεμάτα» μπαίνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία στη μάχη για την προετοιμασία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη. Συσκέψεις, συλλαλητήρια, Γενικές Συνελεύσεις είναι μόνο μερικές από τις μορφές δράσης, άλλοτε κατά κλάδο και άλλοτε σε κοινό βηματισμό με συνδικάτα από πολλούς κλάδους, για την ενημέρωση και οργάνωση των εργαζομένων, για να γίνει η επιτυχία της απεργίας δική τους υπόθεση. Στο επίκεντρο της πάλης βρίσκονται οι διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για μέτρα προστασίας από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

Στην Αττική, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια, όπως αποφασίστηκε στη μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη με συμμετοχή εκατοντάδων σωματείων και συνδικαλιστών.

Σύσκεψη στον Πειραιά

Παίρνοντας τη «σκυτάλη» στον Πειραιά, σε σύσκεψη συντονισμού καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ συνδικάτα της πόλης για την Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή. Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλα τα σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του Πειραιά, τους άλλους φορείς.

Να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα, στις 11 π.μ., τα τρία ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες σε οργανωτική σύσκεψη στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Ακόμα συσκέψεις έχουν προγραμματιστεί:

Σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στη Χίο, στις 6 μ.μ. στον Σύλλογο Δασκάλων, στην Κοζάνη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Δευτέρα 10 Οκτώβρη, στη Θήβα, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, στα Χανιά, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Τετάρτη 19 Οκτώβρη, στη Λέσβο, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (Κομνηνάκη 43).

Συλλαλητήρια και άλλες δράσεις

Μέχρι την απεργία, σωματεία και φορείς οργανώνουν συλλαλητήρια και άλλες παρεμβάσεις. Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται:

Στην Καρδίτσα, συλλαλητήριο σήμερα, Παρασκευή, στην κεντρική πλατεία στις 6.30 μ.μ.

Στα Τρίκαλα, συλλαλητήριο τη Δευτέρα 10 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στον Βόλο, συλλαλητήριο την Τρίτη 11 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Στη Λάρισα, συλλαλητήριο την Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Στις 11 Οκτώβρη, τα εργατικά σωματεία της πόλης καλούν σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ., έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, όπου θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση με τρακτέρ οι αγρότες του Τυρνάβου και άλλων χωριών του νομού Λάρισας, αναδεικνύοντας την ανάγκη κοινής πάλης.

Παράλληλα, στη Λάρισα πολύμορφες δράσεις αναπτύσσει και το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 16 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα πραγματοποιηθούν συνάντηση - συντονισμός αντιπροσώπων καλλιτεχνικών σωματείων της Θεσσαλίας, ενώ την Κυριακή 6 Νοέμβρη στις 5.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος για τον ετήσιο προγραμματισμό και τις άμεσες δράσεις.

Στην Ηγουμενίτσα συλλαλητήριο οργανώνεται την Τρίτη 18/12 για τα οξυμένα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.

Στην Κέρκυρα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργία και Γενική Συνέλευση στις 27/10, ενώ προγραμματίζονται ξεχωριστές συσκέψεις με συνδικαλιστικές οργανώσεις αγροτών, νεολαίας και επαγγελματιών.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί σε κινητοποίηση έξω από το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ), στην Αμφισσα, σήμερα, Παρασκευή, στις 11.30 π.μ., διεκδικώντας την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας στην περιοχή.

Επίσης σήμερα, Παρασκευή, στις 8.15 μ.μ., το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καλεί τα μέλη του σε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Στην Ξάνθη, θα γίνουν παρεμβάσεις στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, αύριο, Σάββατο 8 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., και στα σούπερ μάρκετ της πόλης την Πέμπτη 13 Οκτώβρη στις 6 μ.μ. Ακόμα θα γίνουν κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία την Πέμπτη 20 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. και προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι» στις αρχές Νοέμβρη.

Στη Χίο, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καλεί σε κινητοποίηση στη ΔΕΗ, την Πέμπτη 13 Οκτώβρη, στις 12 μ. ενάντια στην ακρίβεια και σε αυτοκινητοπορεία τη μέρα της πανυγειονομικής απεργίας, στις 20 Οκτώβρη.

Γενικές Συνελεύσεις

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε στις αρχές της βδομάδας μαζική Γενική Συνέλευση με τη συμμετοχή 550 εργαζομένων. Η εισήγηση και ο απολογισμός του ΔΣ ανέδειξαν την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι της χώρας μας από την κυβέρνηση και τους συνοδοιπόρους της, καταδίκασε τις πολιτικές επιλογές της περιφερειακής αρχής, οι οποίες στρέφονται κατά των υπαλλήλων και των δικαιωμάτων τους. Εξαιρετικά λίγες ήταν οι «φωνές» συνδικαλιστών που κάλεσαν σε «κοινωνικό διάλογο και εταιρισμό» και προέτρεψαν να «αφήσουμε πίσω» τη μορφή των οργανωμένων κινητοποιήσεων και το όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τους, την απεργία. Σε αντίθεση με αυτές τις «φωνές», υπερψηφίστηκε η απεργία στις 9 Νοέμβρη, για την επιτυχία της οποίας αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν συσκέψεις και τοπικές Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα Παραρτήματα του Συλλόγου.

Συνελεύσεις σωματείων στην Αττική προγραμματίζονται ως εξής:

Το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, σήμερα, Παρασκευή 7 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Μητροπόλεως.

Η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής αύριο, Σάββατο 8 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος).

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. στα γραφεία του. Επίσης, τις επόμενες μέρες Γενικές Συνελεύσεις γίνονται στα παραρτήματα: Μενιδίου (Δεκελείας 42), στις 11/10, στις 6.30 μ.μ., Πειραιά, στο Εργατικό Κέντρο (4ος όροφος, Ομ. Σκυλίτση 19), στις 11/10, στις 7 μ.μ., Νέας Ιωνίας (Νισύρου 20), στις 13/10 στις 6.30 μ.μ., Νοτιοανατολικών Συνοικιών (Στ. Σαράφη 40, Ηλιούπολη), στις 14/10, στις 7 μ.μ., Κέντρου (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος), στις 16/10 στις 10 π.μ., Περιστερίου (Θεοφράστου 6 και Σαράντα Εκκλησιών), στις 19/10, στις 6.30 μ.μ.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στις 9 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως).

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, στις 9 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ.

Το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής καλεί σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση, την Τρίτη 11 Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, την Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), την Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 12 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., και την Τρίτη 18/10, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, προγραμματίζει εκδήλωση για την παρουσίαση του προσχεδίου Συλλογικής Σύμβασης για τον κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών.

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής, την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Β).

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών νομού Αττικής, την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής νομού Αττικής, την Κυριακή 16 Οκτώβρη.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, την Κυριακή 16 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., στο θέατρο του δημαρχείου Περιστερίου (σταθμό μετρό «Περιστέρι»).

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, την Πέμπτη 27 Οκτώβρη.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές καλεί σε Γενική Συνέλευση, το Σάββατο 22 Οκτώβρη, στις 5 μ.μ. Ακόμα έχει προγραμματίσει συσκέψεις σε τμήματα στο ενδιάμεσο διάστημα έως τη συνέλευση, ενώ για την επαρχία θα γίνει διαδικτυακή σύσκεψη στις 15 Οκτώβρη, στις 2 μ.μ.

Το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, την Κυριακή 23 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος).

Το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, την Κυριακή 23 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ