Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
«Τίτλοι τέλους» στην παρωδία και κανονικό «θάψιμο» των υποθέσεων

Eurokinissi

Με κάθε ...επισημότητα έπεσαν χτες οι «τίτλοι τέλους» στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η οποία είχε συσταθεί υποτίθεται για να διερευνήσει τις υποθέσεις παρακολουθήσεων - υποκλοπών σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη και δημοσιογράφων, όπως και την υπόθεση «συνακροάσεων» - υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, που είναι σε εξέλιξη από το 2016.

Ωστόσο, αντί για «όλα στο φως», τελικά έπεσε ακόμα πιο «βαθύ σκοτάδι», ενώ ειδικά η υπόθεση του ΚΚΕ, δηλαδή η παρακολούθηση ενός ολόκληρου κόμματος από το 2016, με το τελευταίο κρούσμα να καταγράφεται τον Απρίλη του 2022, «θάφτηκε» εντελώς. Οχι μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να κουκουλώσει τις ευθύνες που φέρει και η δική του κυβέρνηση, καθώς επίσης από τα άλλα αστικά κόμματα, που είτε δεν έκαναν καμία αναφορά είτε την πέρασαν «στα ψιλά».

Ταυτόχρονα, όλοι άφησαν στο απυρόβλητο στο σύνολό του το άθλιο θεσμικό πλαίσιο (νόμων, διακρατικών συμφωνιών, Οδηγιών της ΕΕ), που άλλωστε από κοινού στηρίζουν και συνδιαμορφώνουν και πάνω στο οποίο στηρίζεται η δράση των μηχανισμών παρακολούθησης, που έχουν στόχο τον λαό και τα δικαιώματά του.

Κατά τη χτεσινή και τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής, ορίστηκε μεν ότι την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτώβρη θα συζητηθεί το πόρισμα της Εξεταστικής στην Ολομέλεια, ωστόσο η κυβερνητική πλειοψηφία, όπως ενημέρωσε χτες, δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά της, το οποίο χαρακτηρίζει ...απόρρητο!

Ο δε βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής, Δ. Μαρκόπουλος, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε ότι «ως χάρτινος πύργος κατέρρευσαν οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης», ότι «δεν προέκυψε καμία σύνδεση μεταξύ του "Predator" και των κυβερνητικών υπηρεσιών, πολύ περισσότερο της ΕΥΠ» και ότι «όλες οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες». Δείχνοντας μάλιστα τι κλίμα θα επικρατήσει στην Ολομέλεια, πρόσθεσε ότι «οι μόνες απαντήσεις που δεν δόθηκαν ήταν οι λόγοι για τους οποίους οι κ.κ. Πιτσιόρλας και Σαγιάς παρακολουθούνταν από την κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του και μέλος της Εξεταστικής, Δ. Τζανακόπουλος, απαντώντας στη ΝΔ δήλωσε πως «από όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες» προκύπτει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε παράνομα τον Ν. Ανδρουλάκη και τον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη, «με την αξιοποίηση του παράνομου "Predator"», και ότι «πρόκειται για παράνομες ενέργειες» τις οποίες «βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι τις ενορχήστρωσε» ο Κυρ. Μητσοτάκης. Είπε ακόμα πως «οι ευθύνες της κυβέρνησης θα αποκαλυφθούν με τη χρήση όλων των διαθέσιμων κοινοβουλευτικών μέσων», εννοώντας και Προανακριτική Επιτροπή.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Λιακούλη, κι αυτή μέλος της Επιτροπής, σχολιάζοντας την απόφαση της ΝΔ να είναι απόρρητο το πόρισμα, δήλωσε ότι «οι πολίτες οφείλουν τώρα να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν όλους μας».

Ν. Καραθανασόπουλος: Εγινε συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης

Σε δήλωσή του ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, επεσήμανε: «Η κοροϊδία ολοκληρώθηκε. Εγινε συστηματική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης των υποκλοπών. Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι όλα είναι "καλώς καμωμένα" είναι προκλητικοί. Υπάρχουν τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για την υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εμεινε στο απυρόβλητο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ και της χώρας μας, το οποίο επιτρέπει τις μαζικές και προληπτικές παρακολουθήσεις όλων, καθώς επίσης η δράση των κρατικών και παρακρατικών, εγχώριων και ξένων μυστικών υπηρεσιών. Τα πολιτικά παιχνίδια που προσπαθούν να αξιοποιήσουν την υπόθεση για την επόμενη μέρα, με στόχο τον εγκλωβισμό των συνειδήσεων, δεν πρέπει να περάσουν. Η προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι υπόθεση του λαού και δεν πρέπει να την εκχωρήσει σε κανέναν "σωτήρα"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να βγάλει το δικό του πόρισμα, να ακυρώσει το σάπιο πλαίσιο των παρακολουθήσεων και τη μήτρα τους (2022-10-22 00:00:00.0)
Το «βαθύ σκοτάδι» της Εξεταστικής (2022-10-20 00:00:00.0)
Η κοροϊδία και η συγκάλυψη έκαναν ...τον κύκλο τους (2022-10-15 00:00:00.0)
Ισχυρίζεται ότι οι υποκλοπές έγιναν για να προκληθεί πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ (2022-10-04 00:00:00.0)
Προς κανονικό κουκούλωμα η υπόθεση παρακολούθησης του ΚΚΕ (2022-09-22 00:00:00.0)
Επιχείρηση συγκάλυψης και αποσιώπησης «με το καλημέρα» (2022-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ