Τρίτη 18 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το κεφάλαιο τρώει τις σάρκες των εργατών για τα κέρδη του

Μήνυμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ προς το ΚΚ Τουρκίας

Σε μήνυμά του προς το ΚΚ Τουρκίας για τη δολοφονία των εργατών στο ορυχείο του Bartin Amasra, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Σύντροφοι,

Το νέο αντεργατικό έγκλημα στο ορυχείο του Bartin Amasra, όπου έχασαν τη ζωή τουλάχιστον 41 εργάτες, έδειξε για άλλη μια φορά ότι οι καπιταλιστές δεν υπολογίζουν τη ζωή των εργατών, αδιαφορώντας για τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας, για την ανάγκη να υπάρχουν ανθρώπινα ωράρια εργασίας και συνθήκες δουλειάς. Το κεφάλαιο, είτε στην Ελλάδα, είτε στην Τουρκία, είτε σε οποιαδήποτε χώρα που κάνει κουμάντο η καπιταλιστική αγορά, τρώει τις σάρκες των εργατών για να αυξήσει τα κέρδη του.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του, την αλληλεγγύη των εργαζομένων της Ελλάδας στους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα της Τουρκίας, που θρηνούν τους νεκρούς τους.

Κοινή είναι η πάλη των εργαζομένων στις χώρες μας για να δυναμώσει το εργατικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων, για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών, για να ανοίξει ο δρόμος που θα βάλει τέρμα στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ