Τρίτη 18 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Πολύνεκρες πλημμύρες και 1,3 εκατ. εκτοπισμένοι

Εκατοντάδες νεκρούς, 1,3 εκατομμύρια εκτοπισμένους πλημμυροπαθείς και καταστροφές σε οδικά δίκτυα, βασικές υπηρεσίες ηλεκτροδότησης και ύδρευσης προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν αρκετές περιοχές της νότιας και νοτιοανατολικής Νιγηρίας.

Νιγηριανοί αξιωματούχοι ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών στους 603, τον αριθμό των κατεστραμμένων σπιτιών και επιχειρήσεων σε τουλάχιστον 82.000 και μέτρησαν ζημιές στις καλλιέργειες 1.110.000 στρεμμάτων καλλιεργήσιμης γης.

Στη Νιγηρία των περίπου 215 εκατ. κατοίκων παραγωγοί ρυζιού προειδοποιούν ότι οι καταστροφικές φετινές πλημμύρες μπορεί να οδηγήσουν σε νέα αύξηση της τιμής βασικών τροφίμων και άλλων προϊόντων, καθώς οι εισαγωγές απαγορεύονται για να τονωθεί η ντόπια παραγωγή.

Το φθινόπωρο του 2012 καταστροφικές πλημμύρες είχαν πλήξει και πάλι εκτενείς περιοχές της Νιγηρίας με απολογισμό 363 νεκρούς και πάνω από 2,1 εκατομμύρια εκτοπισμένους πλημμυροπαθείς.

Τον Σεπτέμβρη, το Πρόγραμμα Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ είχε συμπεριλάβει τη Νιγηρία σε μια λίστα έξι χωρών στις οποίες έχει αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος «καταστροφικής λιμοκτονίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ