Τρίτη 18 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Εντείνεται η κατοχική βία

Συνεχίζεται η κατοχική βία στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης. Την Παρασκευή και το Σάββατο σημειώθηκαν συγκρούσεις στην πόλη Καραουάτ Μπάνι Χασάν, όπου τραυματίστηκαν 5 νεαροί από πυρά στρατιωτών και ο ένας από αυτούς, ηλικίας 30 ετών, ξεψύχησε χτες.

Επίσης, χτες το μεσημέρι, συγκλήθηκε το παλαιστινιακό υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Μοχάμεντ Σταγιέχ, το οποίο κάλεσε τον ΟΗΕ και τον Ερυθρό Σταυρό να στείλουν αντιπροσωπείες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κλιμάκωση της κατοχής και την επιδείνωση των συνθηκών ζωής για χιλιάδες Παλαιστίνιους, κυρίως αυτούς σε Ανατολική Ιερουσαλήμ, Τζενίν και Νάμπλους που υφίστανται καθημερινά τρομοκρατικές επιδρομές στα σπίτια τους και ασφυκτικούς ελέγχους σε «φυλάκια».

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε το βράδυ της Κυριακής το κλείσιμο των μεθοριακών περασμάτων σε Δυτική Οχθη και Λωρίδα της Γάζας και αύξηση των αποκλεισμών, των επιδρομών και άλλων επιχειρήσεων του στρατού σε περιοχές της Νάμπλους και της Τζενίν. Ως πρόσχημα χρησιμοποιείται η νέα παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση «Η Φωλιά του Λιονταριού» που φέρεται ότι συγκροτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Συνομιλίες με Αίγυπτο για κοίτασμα ανοιχτά της Γάζας

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός ανακοίνωσε χτες τη συγκρότηση ειδικής ομάδας υπουργών που θα παρακολουθούν τις εξελίξεις σε σχέση με υποθαλάσσια κοιτάσματα που βρίσκονται σε απόσταση 36 χλμ. δυτικά των ακτών της Γάζας, όπου το 2000 ανακαλύφθηκε κοίτασμα με 1 τρισ. κ.π. φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων «Wafa», ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι ο επικεφαλής του Παλαιστινιακού Ταμείου Επενδύσεων, Μοχάμαντ Μουστάφα και η ομάδα του διαπραγματεύονται ήδη με τις αιγυπτιακές αρχές μια συμφωνία για την έναρξη γεωτρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ