Πέμπτη 14 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Προχωρούν αποφασιστικά με τις Ομοσπονδίες

Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Με κλείσιμο των καταστημάτων τους, αποκλεισμούς εφοριών και συγκεντρώσεις ενάντια στη νέα φοροεπιδρομή της «αντικειμενικοποίησης» του ΦΠΑ και του εισοδήματος στις μικρές επιχειρήσεις, ενάντια στα νέα προνόμια και τις φοροαπαλλαγές, που νομοθετεί η κυβέρνηση για τους μεγαλοκαρχαρίες, πραγματοποίησαν χτες οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι στα Γιάννενα, την Αρτα και την Ηγουμενίτσα. Κατήγγειλαν την κυβέρνηση και τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΚΕΕΕ, οι οποίοι συνυπέγραψαν την καταδίκη των μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

Στα Γιάννενα παρέμειναν κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα με απόφαση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ νομού Ιωαννίνων, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων ΒΔ Ελλάδας και Νήσων, του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Εκατοντάδες επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης απέκλεισαν από τις 6.30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι την Α' και Β' Εφορία. Στις 10 π.μ. στο ίδιο σημείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση, στην οποία μίλησαν εκπρόσωποι των φορέων και στη συνέχεια απέκλεισαν για περίπου μία ώρα την οδό Χατζή Πελλερεν, όπου βρίσκεται η Εφορία. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Σ.Μάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ιωαννίνων, ο Α.Σπύρου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων και η Ε.Κωνσταντίνου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Επίσης, απηύθυναν χαιρετισμό ο Γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ Χ. Λύκος, το Σωματείο Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, τον πρόεδρο του ΕΚ Ιωαννίνων, ο Απ.Τασούλας υποψήφιος νομάρχης της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας και εκπρόσωπος από τους «Πολίτες για τα Γιάννενα». Στις ομιλίες τους κατήγγειλαν την κυβέρνηση και το μηχανισμό που έχει στήσει με τους υπηρέτες της στο συνδικαλιστικό κίνημα και εξέφρασαν την πρόθεσή τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στην Αρτα, επίσης, έμειναν κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης. Στις 8.30 το πρωί πραγματοποίησαν και μαζική συγκέντρωση στην αίθουσα Σκουφά, όπου, μεταξύ άλλων, συγκροτήθηκαν και επιτροπές περιφρούρησης της απεργίας. Το μήνυμα που βγήκε από τη συγκέντρωση ήταν η καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης και της συμβιβασμένης ΕΣΕΕ και η ανάγκη συνέχισης της πάλης μέχρι την τελική δικαίωση.

Μαζική απεργιακή συγκέντρωση στον Πεζόδρομο της πόλης, πραγματοποίησαν και επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι στην Ηγουμενίτσα. Την κινητοποίηση οργάνωσαν: Επιμελητήριο ΕΒΕ Νομού Θεσπρωτίας, Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Φιλιατών και Παραμυθιάς, και οι Σύλλογοι Κουρέων και Κομμωτών, Κρεοπωλών, Ενοικιαζόμενων Δωματίων. Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποίησαν πορεία προς τη Νομαρχία, όπου και επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Οπως αναφέρεται στο ψήφισμα «οι επαγγελματοβιοτέχνες έμποροι του νομού Θεσπρωτίας δε θα μείνουν απαθείς μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Καταδικάζουν την κυβέρνηση και τα τριτοβάθμια όργανα του κλάδου και θα αγωνιστούν ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα Σωματεία, τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες».

Τέλος, κάλεσμα για αγώνα μέσα από τα σωματεία απηύθυνε ο Εμπορικός Σύλλογος του Αγρινίου και καλεί τα μέλη του να συσπειρωθούν στο σύλλογό τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Βέτο» για το πολυεθνικό εμπορικό κέντρο (2006-12-21 00:00:00.0)
Μήνυμα αντίστασης και κλιμάκωσης (2006-03-16 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για Κοινωνική Ασφάλιση - Ωράριο (2003-11-01 00:00:00.0)
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ΕΒΕ (2003-03-18 00:00:00.0)
Κρατούν ψηλά τη σημαία του αγώνα (2002-03-13 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή του αγώνα η Θεσσαλία (1995-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ