Πέμπτη 14 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επόμενο βήμα η απεργία της 3ης Απρίλη

Σε απεργιακή ρότα κατευθύνονται πλέον τα ταξικά συνδικάτα, ώστε να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο την αγωνιστική απάντηση της εργατικής τάξης στην ενορχηστρωμένη επίθεση κυβέρνησης - μεγάλου κεφαλαίου στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Με απεργία μέσα στους ίδιους εργασιακούς χώρους που βιώνουν την υπερεκμετάλλευση, διεκδικούν τα αιτήματα της εργατικής τάξης που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Ετσι, ενάντια στην τακτική των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που ξεπουλάνε τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα προετοιμάζουν την κλιμάκωση του αγώνα με κήρυξη απεργίας στις 3 Απρίλη.

Χτες, απόφαση για κήρυξη απεργίας πήραν και η Ομοσπονδία Φαρμάκου, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», ενώ, ήδη, υπάρχουν αποφάσεις από: Ομοσπονδία Οικοδόμων, Ομοσπονδία Λογιστών, Εργατικό Κέντρο Λάρισας, Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων Αθήνας.

Στην Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, η απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο για το Ασφαλιστικό, αλλά και για την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας πάρθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση της διοίκησης. Αυτό καθώς οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ (η ΑΠ έλειψε διακριτικά) πρόβαλλαν διάφορα προσχήματα για να καταψηφίσουν την απεργία. Με δικαιολογίες «καρμπόν» με αυτές που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, περί αναμονής των θέσεων του υπουργείου, στάθηκαν αντίθετοι στην πρόταση της απεργίας. Μάλιστα, χαρακτήρισαν αγωνιστική τη στάση της ΓΣΕΕ στον «κοινωνικό διάλογο», κάνοντας λόγο μέχρι και για «νίκη».

Αντίθετα, στην Ομοσπονδία Φαρμάκου, η απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία για το Ασφαλιστικό, αλλά και τις ΣΣΕ πάρθηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση της διοίκησης, από την οποία έλειπαν για μία ακόμα φορά οι «ενωμένες» παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ