Πέμπτη 14 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Συλλαλητήρια απ' άκρη σ' άκρη

Σε σαράντα τέσσερις πόλεις σήμερα και άλλες επτά τις επόμενες μέρες

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι εργαζόμενοι ώστε να δώσουν από σήμερα ισχυρή αγωνιστική απάντηση στη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης - μεγάλου κεφαλαίου στα θεμέλια της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και στις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που ανοιχτά πλέον λειτουργούν ως φορείς εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της απάτης που ονομάζουν «κοινωνικό διάλογο» είναι χαρακτηριστικά της πορείας διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, που χαράζουν από κοινού με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο στις πλάτες όλων των εργαζομένων.

Ετσι με συλλαλητήρια σήμερα σε 44 πόλεις της χώρας - στην Αθήνα θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως - και σε εφτά ακόμα πόλεις τις επόμενες ημέρες, ταξικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συντονιστικές Επιτροπές στέλνουν μήνυμα δράσης και πανεργατικού ξεσηκωμού. Απορρίπτουν τους «κοινωνικούς διαλόγους» που ξεριζώνουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και «επιμένουν» να οργανώνουν την αντίσταση της εργατικής τάξης, διεκδικώντας μέτρα που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών τους.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για αγωνιστικές κινητοποιήσεις έχει βρει πλατιά απήχηση με αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνει. Οπως άλλωστε σημειώνει και σε χτεσινή ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, «από την αντιασφαλιστική επέλαση όλοι οι εργαζόμενοι πλήττονται», γι' αυτό «όλοι οφείλουν να βγουν στους δρόμους, απομονώνοντας τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που στηρίζουν αυτήν την πολιτική».

Οπως εκτιμά στη συνέχεια η Γραμματεία: Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραπλανήσει τους εργαζόμενους και να εμφανίσει το μαύρο άσπρο στις αντιασφαλιστικές επιλογές θα πέσει στο κενό. Οσον αφορά την ουσία των προτάσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως σημειώνει, στόχο έχουν:

  • Να αυξήσουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
  • Να μειώσουν κι άλλο τις συντάξεις.
  • Να αφαιρέσουν τις κατακτήσεις των εργαζόμενων γυναικών.
  • Να χτυπήσουν τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα κ.λ.π.


«Για να πετύχει την εφαρμογή όλου αυτού του αντεργατικού πακέτου, η κεντρική της τακτική αποβλέπει στο να διασπάσει τον ενιαίο αγώνα της Εργατικής Τάξης του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και να χωρίσει τους μισθωτούς σε κατηγορίες όπως: στους πριν το 1993, μετά το 2004, μετά το 2008 κλπ.» καταλήγει η Γραμματεία.

Αποφάσεις συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας έχουν πάρει και η Ομοσπονδία Σωματείων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, η ΕΛΜΕ Πειραιά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Πειραιά καλεί σε συμμετοχή όλο το λαό της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ