Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγγιξε το 26% η κάλυψη του πλάνου στο πρώτο πανηγυρικό «κλείσιμο»

Πλήθος κόσμου στα γραφεία του Κόμματος στη Χαλκίδα
Πλήθος κόσμου στα γραφεία του Κόμματος στη Χαλκίδα
Δυναμικά μπήκαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022 που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος, αφού μετά το πρώτο «κλείσιμο» έχει καλυφθεί το 25,98% του συνολικού πλάνου.

Με το εναρκτήριο «κλείσιμο», τη θέση του οδηγού στην κούρσα της κάλυψης ανέλαβε η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 34,27%, από κοντά ακολουθεί η ΚΟ Εξωτερικού που μας έχει συνηθίσει σε «υψηλές πτήσεις» και έχει φτάσει στο 32,77%, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η ΚΟ Αιγαίου με 31,70%. Το φράγμα του 30% έχει ξεπεράσει και η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 30,92% και έπονται κατά σειρά οι ΚΟ: Αττικής με 26,40%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 23,73%, Κεντρικής Μακεδονίας με 23,67%, Ηπείρου με 22,41%, Θεσσαλίας με 21,64%, Πελοποννήσου με 19,51%, Δυτικής Μακεδονίας με 18,91% και Κρήτης με 17,53%.

Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 25,25%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 40,39% και η ΚΟΒ του «902» κατά 20%.

Το πρώτο «κλείσιμο» πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα σε όλες τις Οργανώσεις, με μαζώξεις μελών και φίλων του Κόμματος στα κεντρικά και τα κατά τόπους γραφεία, όπου με την απαραίτητη συνοδεία μουσικής και φαγητού δόθηκε το έναυσμα για μια ακόμη πετυχημένη μάχη, για να καλυφθούν οι στόχοι, για να πάει παντού το μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ. Αλλωστε το ελπιδοφόρο αποτέλεσμα του πρώτου «κλεισίματος», το ότι είναι ήδη χιλιάδες αυτοί που έχουν ενισχύσει από το υστέρημά τους το Κόμμα, το ότι εξαρχής πολλοί οπαδοί συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια στο πλάι των ΚΟΒ, φανερώνουν τα πολλά περιθώρια για τη συνέχεια. Αυτά φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο οι ΚΟ, βάζοντας συγκεκριμένους στόχους και κλιμακώνοντας από βδομάδα σε βδομάδα, καταρτίζοντας σχέδιο άνθρωπο τον άνθρωπο, οργώνοντας με το κουπόνι και το Κάλεσμα της ΚΕ χώρους δουλειάς και γειτονιές.

Με φόρα η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας


Μαχητικά, με πνεύμα ενθουσιασμού και πανηγυρικό τόνο, δόθηκε το έναυσμα για την έναρξη της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης στις ΚΟ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας, με την κάλυψη του πλάνου στο 34,27% να δίνει ώθηση για ακόμη πιο αποφασιστικά βήματα.

Στα γραφεία της Επιτροπής Περιοχής στη Χαλκίδα, αλλά και στα γραφεία των κατά τόπους Κομματικών Οργανώσεων, βρέθηκαν μέλη και φίλοι του Κόμματος δίνοντας το «παρών» στο πρώτο «κλείσιμο» και συμμετέχοντας στο πανηγυρικό κλίμα, όπου δεν έλειψαν η μουσική, οι μεζέδες, το κρασάκι, αλλά και τα πειράγματα ανάμεσα στις Κομματικές Οργανώσεις που βρίσκονται σε άμιλλα, όπως οι ΤΟ Εύβοιας και Φθιώτιδας.

Στη Χαλκίδα, η ΤΟ Εύβοιας, στο πλαίσιο του μαζέματος για το πρώτο «κλείσιμο», βράβευσε τους πρωτοπόρους της περσινής Οικονομικής Εξόρμησης. Ενα μικρό γλέντι στήθηκε και στο Μαντούδι της Βόρειας Εύβοιας, όπου η ΚΟΒ Μαντουδίου έφτασε στο πρώτο «κλείσιμο» στο 43,8% στην κάλυψη του πλάνου της, δείχνοντας τους δεσμούς του Κόμματος στην περιοχή και το πώς αυτοί ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο μέσα από τους αγώνες «για να ζήσει ο λαός στον τόπο του», μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Με ποσοστό κάλυψης 50,3% του πλάνου της ξεκίνησε η ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ την Οικονομική Εξόρμηση του διμήνου Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022, αποτέλεσμα που αποδεικνύει το υψηλό κύρος και τους ισχυρούς δεσμούς του Κόμματος με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ.

Παραδοσιακοί δεσμοί που σφυρηλατήθηκαν ακόμη περισσότερο τα τελευταία τρία χρόνια, μέσα από τον ηρωικό αγώνα και την ανιδιοτελή προσφορά του Κόμματος, κάτι που φάνηκε και στο πανηγυρικό και αγωνιστικό κλίμα στο πρώτο «κλείσιμο», όπου μέλη και φίλοι του Κόμματος βρέθηκαν στα γραφεία του Κόμματος στη Λάρυμνα, δίνοντας μέχρι την τελευταία ώρα τη μάχη να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά το ποσοστό κάλυψης του πλάνου και να δοθεί έτσι παραπέρα ώθηση στην Οικονομική Εξόρμηση.

«Παίρνουμε δύναμη από την ανταπόκριση των εργαζομένων, για να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά να αγωνιζόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, ενάντια στην ανεργία και τον μαρασμό του τόπου μας. Να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε συνολικά τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Συνεχίζουμε δίνοντας τη μάχη για την υπερκάλυψη του πλάνου!», ανέφερε στον «Ριζοσπάστη» ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, μέλος της ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας και Γραμματέας της ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ