Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Αυξάνονται οι νεκροί στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη

Μια 15χρονη Παλαιστίνια κοπέλα σκοτώθηκε προχθές το απόγευμα από «αδέσποτα» πυρά του κατοχικού ισραηλινού στρατού, κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης. Οι στρατιώτες έκριναν «ύποπτο» ένα διερχόμενο ΙΧ λόγω ταχύτητας, πυροβόλησαν εναντίον του και οι «αδέσποτες» σφαίρες τους σκότωσαν την 15χρονη Φούλα Μασαλμίχ.

Πρόκειται για τον 32ο θάνατο ανήλικου Παλαιστίνιου από ισραηλινά πυρά, από την αρχή του 2022, στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης...

Με τη γνωστή υποκρισία της ΕΕ, που στηρίζει πολύμορφα τη διαιώνιση της κατοχής της Παλαιστίνης, η αποστολή της λυκοσυμμαχίας στη Δυτική Οχθη ζήτησε «ταχεία έρευνα» από τις κατοχικές δυνάμεις για τις συνθήκες θανάτου του κοριτσιού...

Σε ένα τέτοιο φόντο, ένας 19χρονος Παλαιστίνιος εισήλθε χθες στον εβραϊκό εποικισμό Αριέλ της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης και επιτέθηκε με μαχαίρι σε έναν φρουρό, έποικο, τραυματίζοντάς τον. Στη συνέχεια έκλεψε ένα αυτοκίνητο σε παρακείμενο βενζινάδικο, όπου σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε άλλο ένα, πέφτοντας με το κλεμμένο ΙΧ σε άλλα αυτοκίνητα. Στο τέλος μαχαίρωσε ένα ακόμα άτομο σε κοντινή λεωφόρο, ώσπου έπεσε νεκρός από πυρά Ισραηλινού φρουρού ασφαλείας. Ο δράστης των επιθέσεων καταγόταν από το χωριό Χαρίς της Δυτικής Οχθης.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός απερχόμενος υπουργός Αμυνας Μπ. Γκαντς χαρακτήρισε «λάθος» την έρευνα που ανακοίνωσε ότι ξεκινά το FBI για τη δολοφονία της αμερικανικής καταγωγής Παλαιστίνιας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλεχ, η οποία σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά τον περασμένο Μάη την ώρα που κάλυπτε εισβολή των κατοχικών δυνάμεων στην πόλη Τζενίν για λογαριασμό του αραβικού δικτύου «Αλ Τζαζίρα». Ο Γκαντς ξεκαθάρισε ότι ο ισραηλινός στρατός δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το FBI στη συγκεκριμένη έρευνα, καθότι οι κατοχικές αρχές διεξήγαγαν υποτίθεται «ανεξάρτητη» έρευνα «με επαγγελματισμό» και το πόρισμά τους «παρουσιάστηκε» λεπτομερώς σε Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο ότι υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» η Ακλεχ να σκοτώθηκε από πυρά μέλους του. Ο θάνατός της, θυμίζουμε, προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ