Τρίτη 22 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Να ανακληθεί η απόλυση στο πτηνοσφαγείο της HQF (πρώην «Μιμίκος»)

Από τη στάση εργασίας της περασμένης Παρασκευής
Από τη στάση εργασίας της περασμένης Παρασκευής
Την άμεση ανάκληση της απόλυσης συναδέλφου τους απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων στο πτηνοσφαγείο της HQF (πρώην «Μιμίκος») στην Εύβοια, καταγγέλλοντας παράλληλα την εργοδοσία για προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης του Σωματείου.

Η απόλυση έγινε την περασμένη Παρασκευή, με το Σωματείο να καταγγέλλει ότι πρόκειται για «σχεδιασμένο χτύπημα που στόχο έχει να βάλει εμπόδια στη δράση του», αφού είχαν γίνει «συστάσεις» στην απολυμένη εργαζόμενη ...να μην ανακατεύεται με το Σωματείο!

«Τα λεγόμενα της εταιρείας ότι "εδώ δεν γίνονται απολύσεις" πήγαν περίπατο, για να σπείρουν την τρομοκρατία και να μη μιλάει κανείς, όπως γινόταν πολλά χρόνια.

Επιπλέον, η "επιλογή" της συγκεκριμένης συναδέλφου, που έχει μονογονεϊκή οικογένεια, με ένα παιδί να σπουδάζει και άλλο ένα στο σχολείο, δείχνει ότι δεν λογαριάζουν τίποτα. Αν περάσει η απόλυση, από την επόμενη μέρα αντί να συζητάμε τι θα πετύχουμε θα κοιταζόμαστε και θα περιμένουμε να ανακοινώσουν την/τον επόμενη/ο», τονίζει το Σωματείο, προσθέτοντας ότι η δράση που έχει αναπτύξει από την ίδρυσή του μέχρι τώρα είναι αυτό που ενοχλεί την εργοδοσία.

«Αυτό που φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα την εταιρεία είναι η επιδίωξή μας για υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις για όλους», αναδεικνύει το Σωματείο, θυμίζοντας ότι από τότε «η εταιρεία, εκτός του ότι αρνείται αυτή τη συζήτηση, επιπλέον δημιουργεί διάφορα προβλήματα, εντάσεις κ.λπ. και τώρα προχωρά σε απόλυση».

Το Σωματείο χαιρετίζει τη στάση που κράτησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, με τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή και τη συμμετοχή τους στην έκτακτη συνέλευση. Απαιτεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης και ουσιαστική συζήτηση πάνω στα αιτήματα των εργαζομένων.

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και του κλαδικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας, στο πλαίσιο απόφασης που έλαβαν σε κοινή συνεδρίαση με το επιχειρησιακό σωματείο, προχώρησε χθες σε παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης. Τη στήριξή του στους εργαζόμενους της HQF εκφράζει σε ανακοίνωσή του και το Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ ΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ