Τρίτη 22 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Να συναντήσει την αντίδραση όλου του λαού το επαίσχυντο νομοσχέδιο

Με αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αποτελούμενη από τους Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρο, Παναγιώτη Παπανικολάου, γεν. γραμματέα, Ματίνα Παγώνη, Α' αντιπρόεδρο, Γιάννη Γαλανόπουλο, Δέσποινα Τοσονίδου και Δήμητρα Σταματέλου. Συμμετείχε ακόμα ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση και συζήτηση για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και εκφράστηκε η καθολική απόρριψη από τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΟΕΝΓΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία, σημείωσε: «Το ΚΚΕ θεωρεί αυτό το νομοσχέδιο για την Υγεία, που έφερε η κυβέρνηση για διαβούλευση και ετοιμάζεται να το φέρει και στην Ολομέλεια της Βουλής στη συνέχεια, ως απαράδεκτο και επαίσχυντο και πρέπει να βρει την αντίδραση όλου του ελληνικού λαού, όχι μόνο δηλαδή να απορριφθεί από εσάς τους υγειονομικούς - που ήδη το έχετε κάνει - αλλά από το σύνολο του ελληνικού λαού και να κινητοποιηθεί γι' αυτό. Να μην έρθει καν στη Βουλή λέμε εμείς, αλλά και αν τολμήσει και το φέρει, να απορριφθεί.

Ταυτόχρονα, θα ήθελα εξαρχής να εκφράσω την αλληλεγγύη μας, τη συμπαράστασή μας στην ΟΕΝΓΕ, σε όλους τους υγειονομικούς, που δίνετε μία τέτοια δύσκολη μάχη και να καταγγείλουμε ταυτόχρονα την επίθεση, τις διώξεις που δέχεται και η ΟΕΝΓΕ, στο πρόσωπο της προέδρου της Ομοσπονδίας, που είναι απαράδεκτες μόνο και μόνο επειδή διεκδικείτε το αυτονόητο, την προστασία δηλαδή και την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας».

Το νομοσχέδιο πρώτα απ' όλους πλήττει τους ασθενείς

Μετά το τέλος της συνάντησης η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αφροδίτη Ρέτζιου, δήλωσε: «Εκφράζουμε την ομόθυμη και ομόφωνη αντίθεσή μας σ' αυτό το νομοσχέδιο που είναι ταφόπλακα σ' ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα του λαού μας στη δωρεάν Υγεία, που χτυπάει τον πυρήνα του δημόσιου συστήματος Υγείας, δηλαδή την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών.

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη φτάσει καν στη Βουλή, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Αλλά κι εφόσον φτάσει να μην ψηφιστεί. Καλούμε όλο τον λαό σ' αυτήν την κατεύθυνση, γιατί είναι ένα νομοσχέδιο που πρώτα απ' όλα πλήττει τους ασθενείς, τον λαό και τους υγειονομικούς, τους γιατρούς στο δημόσιο σύστημα Υγείας».

Ακολούθησαν συναντήσεις και με τα υπόλοιπα κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ