Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεπαγιάζουν ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία

Κλινικές χωρίς καλοριφέρ και θερμοστάτες σε επίπεδα ψύχους

Χωρίς καλοριφέρ και με χαλασμένα ακόμα και τα κλιματιστικά ήταν μέχρι χθες η Ψυχιατρική κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αργά χθες άρχισαν να λειτουργούν τα καλοριφέρ ύστερα από 10 μέρες (!), όμως τα κλιματιστικά είναι σε αχρηστία από το καλοκαίρι, λόγω βλαβών.

Ολο αυτό το διάστημα οι ασθενείς κυκλοφορούσαν με τα μπουφάν στους θαλάμους νοσηλείας. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες βδομάδες, μετά από κύμα αντιδράσεων, η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ είχε αποσύρει οδηγίες «εξοικονόμησης» που θα άφηναν στο σκοτάδι και στο κρύο Τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου.

Και το ΠΑΓΝΗ δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ασθενείς και συνοδοί ξεπάγιασαν, καθώς η διοίκηση, εφαρμόζοντας τις σχετικές κυβερνητικές οδηγίες, κατέβασε τον θερμοστάτη του καλοριφέρ και διαμόρφωσε κλίμα ψύχους.

Ετσι, οι ασθενείς πέρασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τυλιγμένοι σε κουβέρτες, με το προσωπικό να αγωνιά για να εξασφαλίσει περισσότερα κλινοσκεπάσματα ώστε να μην ξεπαγιάσουν. Η δε διοίκηση του νοσοκομείου παραδέχτηκε ότι εφάρμοσε τις σχετικές απαράδεκτες κυβερνητικές οδηγίες, αφήνοντας το ίδρυμα ουσιαστικά χωρίς θέρμανση, ενώ μετά τις σφοδρές αντιδράσεις αναγκάστηκε να επαναφέρει τον θερμοστάτη σε κανονικά επίπεδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ