Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Κίνα ενάντια σε μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στο όνομα του περιορισμού της πανδημίας και με επίκληση στην ανάγκη «τήρησης της τάξης».

Πραγματοποιούνται διαδηλώσεις μεταξύ άλλων σε πόλεις όπως η Γκουανγκτζού, από όπου έκαναν τον γύρο του κόσμου πλάνα με αστυνομικούς που φορούσαν ολόσωμες λευκές προστατευτικές στολές και κρατούσαν ασπίδες πάνω από τα κεφάλια τους, για να μην τους χτυπήσουν αντικείμενα που εκτοξεύονταν εναντίον τους.

Μετά την παρέμβαση και της λεγόμενης Επιτροπής Πολιτικών και Δικαστικών Υποθέσεων (που ζήτησε την «καταστολή» των «εχθρικών δυνάμεων»), άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα βγήκαν στους δρόμους της Σαγκάης, της Γουχάν και της Χανγκζού, για τα οποία οι αρχές υποστήριξαν ότι αφορούν τη διεξαγωγή προγραμματισμένων ασκήσεων τμημάτων του στρατού.

Διαμαρτυρίες οργανώθηκαν και στο παλαιότερο πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, με συνθήματα όπως «Ελευθερία ή θάνατος" και με συμμετέχοντες να δηλώνουν ότι «δεν είμαστε ξένες δυνάμεις, είμαστε Κινέζοι πολίτες. Η Κίνα οφείλει να επιτρέψει διαφορετικές φωνές».

Στο Τορόντο του Καναδά, Κινέζοι προχώρησαν σε συγκεντρώσεις με συνθήματα όπως «Ελεύθερη Κίνα, Σι Τζινπίνγκ φύγε», όπως και στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ με συνθήματα όπως «Οχι άλλα ψέματα» και «Οχι άλλη λογοκρισία». Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης έξω από το κινεζικό προξενείο στη Νέα Υόρκη και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

  • Σε ηλικία 96 ετών πέθανε χτες ο πρώην Πρόεδρος της Κίνας Ζιάνγκ Ζεμίν (1993 - 2003), ο οποίος, όπως μετέδωσαν τα κρατικά κινεζικά ΜΜΕ, έπασχε από λευχαιμία και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ