Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Πάρτε πίσω την απόλυση» διαμηνύουν τα σωματεία

Αυξήσεις στους μισθούς για όλο το προσωπικό, μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια, Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τους από το συνεργείο της «Ηλεκτροδυναμικής» απαίτησαν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Μετρό Θεσσαλονίκης, με μαζική συμμετοχή στην τετράωρη στάση εργασίας που κήρυξε χθες το Σωματείο στον Κατασκευαστικό Τομέα.

Μέσα από μαζική συνέλευση αποφασίστηκε κλιμάκωση του αγώνα με νέα στάση εργασίας την Πέμπτη 8/12.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στον «Ακτωρα» και των συναδέλφων τους στην «Ηλεκτροδυναμική», δίνοντας μαχητική απάντηση στην τρομοκρατική απόλυση του ταμία του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησε η εργοδοσία την 1η Δεκέμβρη.

Τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης και άλλα σωματεία καταγγέλλουν την εργοδοσία της «Ηλεκτροδυναμικής» και απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης. Αναδεικνύουν ότι η απόλυση στοχεύει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων, που αγωνίζονται για αυξήσεις στα μεροκάματα και κατοχύρωση δικαιωμάτων μέσα από την υπογραφή διμερούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ