Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο σκοτάδι βυθίστηκε πάλι ο «Ευαγγελισμός»

Στο σκοτάδι βυθίστηκε για πολλοστή φορά το βράδυ της Κυριακής το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με το ρεύμα να επανέρχεται μετά από μισή ώρα, καθώς δεν έπαιρναν μπροστά οι γεννήτριες!

Η παροχή ρεύματος είναι κρίσιμης σημασίας σε ένα νοσοκομείο, αφού και μια ολιγόλεπτη διακοπή μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε ασθενή, ακόμα και μη αντιστρέψιμη βλάβη. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διακοπή ρεύματος στον «Ευαγγελισμό» έκλεισαν οι αναπνευστήρες high flow, που αφορούν τους ασθενείς COVID!

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε όλες τις Πνευμονολογικές κλινικές όπου τα μηχανήματα δεν έχουν εφεδρική μπαταρία δεν δούλεψαν ούτε οι αναπνευστήρες high flow ούτε οι συσκευές bipap. Επίσης δεν υπήρχε ρεύμα ούτε για αναρρόφηση, αν χρειαζόταν διασωλήνωση, ενώ στους ορόφους τα μηχανήματα των διασωληνωμένων λειτουργούσαν με την εφεδρική μπαταρία.

Με εξαίρεση τις ΜΕΘ, οι λειτουργίες του υπόλοιπου νοσοκομείου ήταν ανενεργές.

Το γεγονός καταγγέλλει το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων ν. Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι «για ακόμη μια φορά γινόμαστε "στο ίδιο έργο θεατές", καθώς έχουμε καταγγείλει στο παρελθόν παρόμοιο περιστατικό και έχουμε τονίσει την τραγική κατάσταση της υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και της έλλειψης προσωπικού που σχετίζεται με τη λειτουργία ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, καθώς και της παραχώρησης της συντήρησης κρίσιμων τεχνικών τμημάτων των νοσοκομείων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Αυτό είναι το "νέο ΕΣΥ", όπως το οραματίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο που έφερε, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έβαλαν το χεράκι τους στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας τα προηγούμενα χρόνια.

Τέρμα στην κοροϊδία! Δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές του λαού! Να παρθούν τώρα τα απαραίτητα μέτρα που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου! Απαιτούμε την αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και την κάλυψη όλων των αναγκών του νοσοκομείου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα πόστα».

Εκτός λειτουργίας και οι αναγκαίοι βομβητές στο ΠαΓΝΗ

Σε ένα ακόμα νοσοκομείο, στο Πανεπιστημιακό του Ηρακλείου, είναι χαλασμένοι εδώ και αρκετό διάστημα οι βομβητές μέσω των οποίων ειδοποιούνται οι εφημερεύοντες για επείγοντα περιστατικά στα ΤΕΠ ή σε κλινικές του νοσοκομείου και οι μεταφορείς, με αποτέλεσμα οι ειδοποιήσεις στους εργαζόμενους να γίνονται με κλήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του νοσοκομείου.

Η βλάβη των βομβητών μπορεί να επιφέρει καθυστέρηση στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. Πρόκειται για συσκευές απαραίτητες για το προσωπικό, καθώς τα κινητά δεν πιάνουν σε αρκετά σημεία του νοσοκομείου (π.χ. στο υπόγειο) και γιατροί - μεταφορείς μπορεί να αργήσουν να ενημερωθούν για την ανάγκη ταχύτατης μετάβασής τους σε ασθενή που χρήζει άμεσης θεραπευτικής παρέμβασης. Η απώλεια πολύτιμου χρόνου μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για τους ασθενείς, ενώ γιατροί - μεταφορείς θα επωμιστούν την ευθύνη για τις επιπτώσεις της αργοπορημένης παροχής των υπηρεσιών τους στην έκβαση οξείας νόσου ασθενούς.

Το γεγονός καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, αναδεικνύοντας ότι πρόκειται για μία ακόμα ένδειξη της υποβάθμισης του δημόσιου νοσοκομείου μέσω της υποχρηματοδότησης, ενταγμένης στα κυβερνητικά σχέδια για το «νέο» υποχρηματοδοτούμενο - ιδιωτικοποιημένο ΕΣΥ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ημερήσια διάταξη οι διακοπές ρεύματος, σε κίνδυνο εργαζόμενοι και ασθενείς (2023-03-08 00:00:00.0)
Δεκάδες ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτος ΜΕΘ, ασφυξία στο Νοσοκομείο της Νίκαιας (2021-12-09 00:00:00.0)
Τραγικές οι ελλείψεις και την επόμενη μέρα (2020-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ