Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σημαίνουν συναγερμό ενάντια στην επιχειρηματική δράση στην Υγεία

Κάλεσμα για βδομάδα δράσης από το Σωματείο του Θριασίου

RIZOSPASTIS

Κάλεσμα διοργάνωσης παναττικής βδομάδας δράσης από τις 12 Δεκέμβρη και μετά, για την Υγεία του λαού, απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου προς όλα τα σωματεία, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στις «Συμπράξεις» με τον ιδιωτικό τομέα, στη μετατροπή των νοσοκομείων σε «επιχειρηματικές μονάδες», είτε με τη μορφή των ΝΠΙΔ (Νοσοκομεία «Παπαγεωργίου», Κομοτηνής, Σπάρτης) είτε με τη μορφή των παραρτημάτων Ανωνύμων Εταιρειών (Νοσοκομείο Σαντορίνης).

«Η ψήφιση του πρόσφατου νόμου που επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία και στέλνει τους ασθενείς να γίνουν πελάτες ιδιωτικών κλινικών, απαιτείται να σημάνει συναγερμό σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε λαϊκή οικογένεια», σημειώνει το Σωματείο στο κάλεσμά του.

Αναδεικνύει ταυτόχρονα ότι και αυτός ο νόμος δείχνει «το πόσο επικίνδυνες είναι οι αυταπάτες, που καλλιεργούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της άρχουσας τάξης, ότι δήθεν "η συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας μπορεί να είναι ωφέλιμη για το κοινωνικό σύνολο".

Μας εξοργίζει, επομένως, το θράσος όσων νομίζουν ότι μπορούν να μας "κοροϊδέψουν" με "δεσμεύσεις" περί δήθεν "κατάργησης του νόμου στις πρώτες 10 ημέρες διακυβέρνησης", ιδιαίτερα όταν προέρχονται από κόμματα που εξακολουθούν να προπαγανδίζουν τον δήθεν "συμπληρωματικό και ωφέλιμο ρόλο" του ιδιωτικού τομέα Υγείας, αν και στην περίοδο της επιδημίας, αποκαλύφθηκε αδιαμφισβήτητα ο πραγματικός "παρασιτικός" ρόλος του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία».

Το Σωματείο σημειώνει ότι «οι σχεδιασμοί για λειτουργία των μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια δεν οφείλονται σε "νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία" της κυβέρνησης της ΝΔ. Αποτελούν συνειδητή επιλογή όλων των κομμάτων της άρχουσας τάξης για την υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε "αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες"».

Τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου προχωρά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 μ.μ., στην είσοδο του νοσοκομείου, απαιτώντας την άμεση ακύρωση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση συμβασιούχων, αυξήσεις στους μισθούς - επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, με άμεση καταβολή Δώρου Χριστουγέννων.

Παράλληλα, ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» των νοσοκομείων - επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων μονάδων Υγείας, διαδηλώνει και στην πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη, με συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, καλεί στο πανεργατικό συλλαλητήριο (βλ. και σελ. 15), στην πλατεία Συντάγματος στις 12.30 μ.μ., διεκδικώντας: Επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας, επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ, να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος συναδέλφων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των υγειονομικών και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ