Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Απόλυση συνδικαλίστριας από το «Ασυλο Ανιάτων»

Την απόλυση εργαζόμενης - συνδικαλίστριας στο Σωματείο Εργαζομένων στο «Ασυλο Ανιάτων - Στέγη της Εκκλησίας» καταγγέλλει το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας.

Οπως αναφέρει, πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η διοίκηση της δομής (Μητρόπολη Μεσσηνίας) προχωρά στην απόλυση της ίδιας εργαζόμενης, αφού κάτι τέτοιο είχε επιχειρήσει και το 2020, επειδή η συγκεκριμένη και άλλος ένας εργαζόμενος στον χώρο (τότε πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα) «πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του επιχειρησιακού σωματείου». Από τότε «οι εργαζόμενοι μετά από πολύμηνους αγώνες δικαιώθηκαν και δικαστικά, με ασφαλιστικά μέτρα που επέβαλαν την επιστροφή τους στη δουλειά».

Το Συνδικάτο σημειώνει ότι «η συγκεκριμένη απόφαση ενόχλησε τότε την εργοδοσία, που με διάφορα τερτίπια από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να την ακυρώσει» και «έρχεται και απολύει ξανά την συγκεκριμένη εργαζόμενη».

«Η εργοδοσία δεν θέλει να υπάρχει το επιχειρησιακό σωματείο στον χώρο δουλειάς. Κυνηγάει αυτούς που ηγήθηκαν να φτιαχτεί σωματείο, μέχρι τελικής εξόντωσης, φτάνοντας σε σημείο αναλγησίας», επισημαίνει το Συνδικάτο και καλεί κάθε σωματείο, συνδικαλιστή και εργαζόμενο να πάρουν θέση, να υπερασπιστούν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες ακόμα και εκεί που είναι εργοδοσία η Εκκλησία, και παράλληλα να απαιτήσουν να παρθεί πίσω η απόλυση και να σταματήσει κάθε δίωξη.

Τη στήριξή τους στην συνδικαλίστρια εκφράζουν τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Επισιτισμού - Τουρισμού Μεσσηνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ