Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Κάλεσμα Ερντογάν για «τελευταία υποστήριξη» στις εκλογές

«Θα ξεκινήσουμε την οικοδόμηση του αιώνα της Τουρκίας με την υποστήριξη που ζητάμε, για τελευταία φορά προς το όνομά μας, από τον λαό μας το 2023», δήλωσε σε συγκέντρωση στη Σαμψούντα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «θα παραδώσουμε αυτήν την ιερή σημαία στους νέους μας».

Ενώ εντείνονται ενδοαστικές αντιθέσεις για το ποιος μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα της τουρκικής αστικής τάξης ενόψει των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών του Ιούνη, ο Ερντογάν υποστήριξε ότι «όλοι μπορούν να δουν τη διαφορά ανάμεσα στην Τουρκία που κληρονομήσαμε από τους μεγαλύτερους και στην Τουρκία που θα παραδώσουμε στη νέα γενιά».

Σχολιάζοντας δε τον πρόσφατο διορισμό του Αμερικανού οικονομολόγου Τζ. Ρίφκιν ως συμβούλου του Κ. Κιλιντσάρογλου (του ηγέτη του μεγαλύτερου κόμματος της κεμαλικής αντιπολίτευσης), ανέφερε ότι «εμείς δεν κυβερνήσαμε με εισαγόμενους συμβούλους» και ότι «για μας, εσείς (σ.σ. ο τουρκικός λαός) είστε αρκετοί».

Στο μεταξύ, νέα ένταση δημιουργήθηκε στην τουρκική Βουλή μετά από διαμαρτυρίες βουλευτών της αντιπολίτευσης, που κατηγόρησαν υπουργούς του κυβερνώντος ΑΚΡ για αδράνεια σε καταγγελίες μιας 24χρονης για κακοποίηση που δεχόταν από την παιδική της ηλικία. Συγκεκριμένα, η νεαρή γυναίκα κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην συζύγου της αλλά και των γονιών της, κατηγορώντας τους ότι την ανάγκασαν να παντρευτεί όταν ήταν 6 ετών. Ο πατέρας της φέρεται να είναι ηγέτης μουσουλμανικής αδελφότητας με πολλές διασυνδέσεις, στην οποία ανήκε και ο πρώην σύζυγός της.

Ενταση στην τουρκική Βουλή είχε προκληθεί και την περασμένη βδομάδα, στη διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2023, όταν βουλευτές του κυβερνώντος AKΡ και του αντιπολιτευόμενου «Καλού Κόμματος» (IYI) της Μ. Αξενέρ πιάστηκαν στα χέρια. Ο βουλευτής του ΙΥΙ, Χουσεΐν Ερς, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου εισήχθη και στην εντατική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ