Τρίτη 13 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Νεκρή 16χρονη Παλαιστίνια από νέα ισραηλινή επιδρομή

Μια 16χρονη Παλαιστίνια είναι το νέο θύμα του ισραηλινού κατοχικού στρατού, πέφτοντας νεκρή το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια νέας εισβολής στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Οχθης.

Η νεαρή βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της κατά την αποχώρηση Ισραηλινών στρατιωτών από την κατοικία της, όπου έγινε σύλληψη τριών ατόμων. Στην ίδια επιδρομή τραυματίστηκαν άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε ότι ο θάνατος της έφηβης έγινε στη διάρκεια της εισβολής στο σπίτι του κοριτσιού, αρκούμενος να ανακοινώσει τη διενέργεια δήθεν «έρευνας».

Να σημειωθεί ότι πάνω από από 40 νεαροί Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια ισραηλινών επιχειρήσεων φέτος μόνο στον τομέα της Τζενίν.

Το ίδιο διάστημα στο Ισραήλ εντείνονται τα παζάρια για σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού, με τον αρχηγό του «Λικούντ» και εντολοδόχο πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου να παίρνει 10ήμερη παράταση από τον Ισραηλινό Πρόεδρο, Ισαάκ Χέρτζογκ, προκειμένου να πετύχει τη συγκρότηση νέου υπουργικού συμβουλίου με τον ακροδεξιό «Θρησκευτικό Σιωνισμό» και κόμματα υπερορθόδοξων Εβραίων. Παράλληλα ο Νετανιάχου προωθεί στην Κνέσετ νομοσχέδιο για την υπουργοποίηση ατόμων που έχουν καταδίκες, όπως ο αρχηγός του κόμματος Shas, Αριε Ντέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ