Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεκάθαρη θέση και στάση του ΚΚΕ απέναντι στις μονάδες καταστολής

Πληρωμένη απάντηση του Ν. Καραθανασόπουλου στο ΜέΡΑ25

Απάντηση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, που προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις για τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στην εφάπαξ ενίσχυση των ενστόλων, έδωσε χτες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Θα έλεγα, κύριε πρόεδρε, απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΜέΡΑ25, να είναι πολύ πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται στο ΚΚΕ», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ έχει βιώσει στο πετσί του πάνω από δέκα δεκαετίες τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών, με πολύ άσχημο τρόπο πολλές φορές. Αρα γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει "κατασταλτικοί μηχανισμοί", και από αυτήν την άποψη εμείς δεν θα πέσουμε στην παγίδα της κυβέρνησης, όπως πέφτει το ΜέΡΑ25, ποιος είναι υπέρ ή κατά του επιδόματος.

Δεύτερο ζήτημα το οποίο θα θέλαμε να θέσουμε: Εμείς ως ΚΚΕ ζητάμε την κατάργηση των μονάδων αυτών της καταστολής, των ΜΑΤ, της Δράσης, της πανεπιστημιακής αστυνομίας, και όχι τη μετάλλαξή τους, ή να μην είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά στους πρυτάνεις και να οπλοφορούν, όπως ζητάει το ΜέΡΑ25.

Και, τρίτο ζήτημα, εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο τμήμα των ενστόλων οι οποίοι διαφωνούν με τον κατασταλτικό ρόλο. Τους καλούμε να πάρουν τη θέση τους στο λαϊκό κίνημα, το οποίο αγωνίζεται ενάντια στον αυταρχικό κατήφορο που συνδέεται με την αντιλαϊκή πολιτική και που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις».

Βέβαια, πάει πολύ να προσπαθεί ο Κλ. Γρηγοριάδης να κάνει μαθήματα στο ΚΚΕ, όταν στην ίδια τοποθέτησή του είπε χαρακτηριστικά: «Καμιά φορά κάθε κράτος μπορεί να δολοφονήσει κατά λάθος έναν πολίτη, αλλά τότε οφείλει να ζητήσει δημόσια, θαρρετά, συγγνώμη»... Αν για τον Κλ. Γρηγοριάδη κρατικές «κατά λάθος» δολοφονίες είναι ανεκτές, αρκεί να «ξεπλένονται» με μια «συγγνώμη», περαιτέρω σχόλια για την υποκρισία του κόμματός του περιττεύουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ