Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΣΗΕΑ
Ημερίδα για τη βία κατά των γυναικών

Ημερίδα με θέμα τη βία κατά των γυναικών πραγματοποίησε χτες το Μορφωτικό Ιδρυμα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας. Στην ημερίδα, με θέμα «Γυναικοκτονίες, Εμφυλη Βία και ΜΜE» και σύνθημα «Σπάσε τη σιωπή», συμμετείχαν εκπρόσωποι κομμάτων και κοινωνικών φορέων, νομικοί, ψυχίατροι, ψυχολόγοι και δημοσιογράφοι. Επίσης, οι μητέρες των δολοφονημένων γυναικών Ελένης Τοπαλούδη, Ντόρας Ζαχαριά, Ερατώς Μανωλακέλλη και Σοφίας Σαββίδου.

Χαιρετισμό μέσω βίντεο απηύθυνε στην ημερίδα εκ μέρους του ΚΚΕ η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση των Γυναικών, εκφράζοντας εκ μέρους του Κόμματος αλληλεγγύη στις γυναίκες που είναι αντιμέτωπες με τα ποικίλα πρόσωπα της βίας, στον χώρο δουλειάς, στην οικογένεια. Επίσης, εξέφρασε τη συμπαράσταση στις οικογένειες των δολοφονημένων γυναικών, που - όπως είπε - ακόμα προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματά τους, χωρίς οικονομική, νομική, συμβουλευτική στήριξη από το κράτος.

Στον σύντομο χαιρετισμό της ανέδειξε τη σημασία της δράσης για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για κοινωνική προστασία της μητρότητας, της οικογένειας. Ετσι ώστε «κάθε γυναίκα να στέκεται στα πόδια της ανεξάρτητη, χωρίς οικονομικές - κοινωνικές πιέσεις που τις δεσμεύουν σε μια βίαιη, παθογόνα σχέση, για την πραγματική στήριξη των γυναικών που παλεύουν να απεγκλωβιστούν από τέτοιες σχέσεις, με αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές δομές και υπηρεσίες», τόνισε, για να καταλήξει: «Μπορούμε να κάνουμε τα σκοτάδια φως στον αγώνα για να απαλλαγούμε από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, της βίας, της γυναικείας ανισοτιμίας, που γεννά τους δράστες - τέρατα και τις σάπιες αξίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ