Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στη Λάρισα «Αγίες των ημερών τους»

Το μυθ-ιστόρημα του Βασίλη Κολοβού «Οι Αγίες των ημερών τους» (εκδόσεις Καστανιώτη) παρουσιάστηκε σε προχτεσινή εκδήλωση στη Λάρισα, που διοργάνωσαν το «Θεσσαλικό Θέατρο», το περιοδικό «Γραφή» και το βιβλιοπωλείο «Γνώση». Στο θέατρο «Μύλος» οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες που έδωσαν το «παρών» τους είχαν την ευκαιρία ν' ακούσουν για το έργο αυτό, στο οποίο ο συγγραφέας «παντρεύει» με μοναδικό τρόπο το μύθο με την ιστορία, καθώς και αποσπάσματα του βιβλίου που διάβασε ο ηθοποιός Τάκης Βουλαλάς.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο Κ. Λάνταβος, λογοτέχνης - γιατρός, πρώην αντιδήμαρχος Λάρισας, σημείωσε ότι το κατάλληλο σκηνικό για την παρουσίαση του βιβλίου, ήταν το θέατρο «Μύλος», όπου ο Βασίλης Κολοβός συγκλόνισε παλιότερα με την ερμηνεία του στην «Ηλέκτρα» που ανέβασε το «Θεσσαλικό Θέατρο».

Παρουσιάζοντας το βιβλίο ο φιλόλογος και συγγραφέας Θ. Παπαθανασίου, τόνισε ότι η μυθ-ιστορία του Βασίλη Κολοβού δεν είναι απλή ανάμνηση χαμένων χρόνων, αλλά η ζωή του σήμερα και η επαγγελία του αύριο.

Μιλώντας για τις «Αγίες των ημερών τους» ο Βασίλης Κολοβός αναφέρθηκε στην περίοδο που πραγματεύεται στο βιβλίο (1920-1940), η οποία «ανατάραξε τον κόσμο και γέννησε την εργατική τάξη, καθώς και στα μηνύματα που στέλνει για το παρόν και το μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ