Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εργα Ρίτσου στη σκηνή

Ο Χρίστος Τσάγκας
Ο Χρίστος Τσάγκας
«Με φόβο, σεβασμό και συναίσθηση», όπως τονίζει η Μαίρη Ιγγλέση, ανεβάζει, αύριο, στην «Ελεύθερη Εκφραση» τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» και τον «Αίαντα» του Γιάννη Ρίτσου σε ενιαία παράσταση, σε σκηνοθεσία Χρίστου Τσάγκα, σκηνικά - κοστούμια Ανδρέα Σαραντόπουλου, μουσική επιμέλεια - φωτισμούς Μενέλαου Αναγνώστου. Η «Σονάτα» παίζεται για πρώτη φορά από άνδρα και ο «Αίας» για πρώτη φορά. Τον «Αίαντα» μάλιστα ο ποιητής επιθυμούσε να τον ερμηνεύσει ο Χρίστος Τσάγκας.

Εκτός από την παράσταση που αφιερώνεται στον Γιάννη Ρίτσο, τις «Ταμένες Τρίτες», θα γίνεται αφιέρωμα στον κορυφαίο ποιητή, με προβολή της ταινίας για τον Γ. Ρίτσο που παραχώρησε στο θέατρο ο Γιώργος Σγουράκης. Παράλληλα θα εκτίθενται φωτογραφίες του ποιητή κατ' αποκλειστικότητα στον Πλάτωνα Μάξιμο. Επίσης η γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη, ειδικά για την παράσταση, ανατύπωσε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων χαρακτικού έργου της για τον Γιάννη Ρίτσο.

Επίσης την επόμενη Παρασκευή 29 του Μάρτη θα γίνει η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, η οποία απευθύνεται ιδιαίτερα και σε μαθητές και σπουδαστές, ενώ θα συνεχιστεί και την επόμενη θεατρική περίοδο. Μαζί με τον Χρίστο Τσάγκα πρωταγωνιστεί η Μαίρη Ιγγλέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ