Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον Κώστα Φραγκούλη

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην κηδεία του 16χρονου που σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού

MotionTeam

Με τα αγαπημένα του τραγούδια και τσιγγάνικα μοιρολόγια, μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης, αποχαιρέτησαν χτες το πρωί οι συγγενείς, εκατοντάδες φίλοι και γνωστοί, αλλά και Ρομά που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα, τον Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος σκοτώθηκε από τη σφαίρα αστυνομικού.

Το λευκό φέρετρο μεταφέρθηκε από τον οικισμό «Αγία Σοφία» στα κοιμητήρια Ευόσμου, με τη συνοδεία εκατοντάδων ανθρώπων που θρηνούσαν για την απώλεια του 16χρονου. Τα αυτοκίνητα και ο κόσμος σχημάτισαν ένα μεγάλο κομβόι. Μπροστά στο φέρετρο βρίσκονταν οι συντετριμμένοι γονείς και η σύζυγός του.

Το μεγάλο κομβόι έφτασε στα κοιμητήρια Ευόσμου λίγο μετά τις 11 το πρωί. Εκεί ήδη είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενώ είχαν κατατεθεί και στεφάνια από κοινότητες των Ρομά όλης της χώρας. Καθώς η σορός του Κώστα Φραγκούλη μεταφερόταν προς την εκκλησία για την εξόδιο ακολουθία, ο κόσμος ξέσπασε αρκετές φορές σε χειροκροτήματα, ενώ ο πατέρας κρατούσε συνεχώς το λευκό φέρετρο με το χέρι του. Ανάμεσα στα μοιρολόγια, νεαροί, φίλοι του Κώστα Φραγκούλη χόρευαν κάποια από τα αγαπημένα του τραγούδια λίγο πριν τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία.

«Βαρύ το πένθος, μεγάλος ο πόνος της οικογένειας. Οι Ελληνες τσιγγάνοι ανά την Ελλάδα πενθούν σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ρομά «Ελλάν Πασσέ», Βασίλης Πάντζος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και να ληφθούν μέτρα για την ομαλή ένταξη των τσιγγάνων.


MotionTeam

Στα κοιμητήρια Ευόσμου βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της ΚΕ του Κόμματος Γρηγόρης Κλιγκόπουλος και Ευθύμης Δημάκης, ενώ την προηγούμενη μέρα αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είχαν μεταφέρει συλλυπητήρια στον πατέρα του νεκρού, στο σπίτι του στον οικισμό «Αγία Σοφία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ