Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν συμφέρον από την πρόταση του ΚΚΕ

Να δώσει ο λαός απάντηση, ενισχύοντας το ΚΚΕ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, κάλεσε από το Αγρίνιο ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υπεύθυνος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ.

Σε εκδήλωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας για τα προβλήματα που βιώνουν οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες και την πρόταση του Κόμματος, σημείωσε την ανάγκη να ενισχυθεί η διέξοδος για τον λαό, όχι μόνο με ήττα μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, αλλά και της συνολικής τέτοιας πολιτικής, σε γραμμή αμφισβήτησης και ανατροπής.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις, τόνισε πως μόλις πριν από λίγο χρονικό διάστημα στη Βουλή σημειώθηκε ένα ακόμη «επεισόδιο», με τις νέες φοροαπαλλαγές της κυβέρνησης στους εφοπλιστές, μέσω της «εθελοντικής φορολόγησης» που προηγουμένως υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. «Την ίδια ώρα, όλοι στάθηκαν απέναντι στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα χρέη των ασφαλιστικών εισφορών των ΕΒΕ και για το πάγωμα των εισφορών επικαλούμενοι τις αντοχές της οικονομίας, υποδεικνύοντας στην πράξη, για ακόμη μία φορά, ποιον υπηρετούν όταν βρεθούν στην κυβέρνηση και οι διάφοροι σωτήρες», επεσήμανε, λέγοντας ότι ο λαός πρέπει να στηριχθεί στις δικές του δυνάμεις και υπογραμμίζοντας ότι τέτοιο μήνυμα έστειλε η συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη, αναφερόμενος και στους επαγγελματοβιοτέχνες που συμμετείχαν, σπάζοντας την απραξία των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών τους.


«Είναι αναγκαίο να δοθεί συνέχεια», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «δεν περνάνε όλοι τα ίδια προβλήματα», εξηγώντας με παραδείγματα την κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και την «μπόχα» που αναδίδεται συνολικά απ' το αστικό σύστημα, με αφορμή τις υποκλοπές, τις υποθέσεις χρηματισμού πολιτικών προσώπων, την ένταση της καταστολής, του αυταρχισμού.

Υπογράμμισε πως «όποιος μένει μόνος του δέχεται πολλαπλάσια χτυπήματα», κάτι που πλήρωσαν και οι μικροί ΕΒΕ, καλώντας τους να απορρίψουν τη λογική ότι επειδή είναι επιχειρηματίες, δεν έχουν λόγο για κοινή δράση με τους εργάτες.

«Η θέση και των μικρών αυτοαπασχολούμενων είναι μαζί με όλους εκείνους που βιώνουν τα ίδια αδιέξοδα, πληρώνουν τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές, όπως π.χ. το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τη δημόσια Υγεία. Είναι στην ίδια θέση με τους υπόλοιπους ΕΒΕ, με τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες απέναντι στο πραγματικό αντίπαλο δέος, σε κοινή δράση και συμμαχία», δήλωσε.

Ως προϋπόθεση έθεσε την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι το Κόμμα αναγνωρίζει πως ο λαός παράγει και δικαιούται, δεν τα «διπλώνει», αναδεικνύει τον πραγματικό ένοχο για τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, δηλαδή το κεφάλαιο και τα κέρδη του, τα κόμματα και τις πολιτικές που το υπηρετούν.

«Αυτό το ξέρει ο αντίπαλος. Διεξάγεται επομένως μια μεγάλη μάχη για το κέρδισμα της συνείδησης και για την αφύπνιση, τη χειραφέτηση των λαϊκών στρωμάτων. Σε αυτή τη μάχη σάς καλούμε να συμβάλετε», είπε και πρόσθεσε για την πρόταση διεξόδου του Κόμματος:

«Και οι ΕΒΕ έχουν κάθε συμφέρον να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ. Σήμερα βρίσκονται κάτω από την μπότα των μονοπωλίων: Εξαρτημένοι από τους μεγάλους, τράπεζες, προμηθευτές, γενικά από το ό,τι θέλει το μονοπώλιο, ταυτόχρονα "εξαρτημένοι" από το λαϊκό εισόδημα. Στον σοσιαλισμό θα απαλλαχθούν από αυτή την εξάρτηση και από τον ανταγωνισμό, θα απαλλαχθούν από τα εξοντωτικά ωράρια, από τα χρέη. Η πρόταση αφορά και αυτούς που λένε σήμερα "έχουμε δουλίτσα". Θυμηθείτε, πάνω από 20% των ΕΒΕ στις κατασκευές έβαλε λουκέτο στην κρίση, τώρα στο εμπόριο, παρά την ανάπτυξη... Με την πρόταση του ΚΚΕ θα απολαύσουν ό,τι σήμερα τους στερεί ο καπιταλισμός».

Επισημαίνοντας, τέλος, την ανάγκη να ισχυροποιηθεί, να μαζικοποιηθεί η πάλη, τόνισε: «Το σήμερα και το αύριο βρίσκονται στον ίδιο δρόμο, στον δρόμο του ξεσηκωμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2018-06-02 00:00:00.0)
«Βέτο» για το πολυεθνικό εμπορικό κέντρο(2006-12-21 00:00:00.0)
Συζήτηση για τους επαγγελματοβιοτέχνες(2003-06-07 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - συζήτηση για τα προβλήματα των ΕΒΕ(2003-06-06 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή του αγώνα η Θεσσαλία(1995-03-30 00:00:00.0)
Αταλάντευτα στον αγώνα για επιβίωση(1995-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ