Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέες συγκρούσεις στα σύνορα με έναν νεκρό

Συγκρούσεις ξέσπασαν χτες για άλλη μια φορά μεταξύ των συνοριακών δυνάμεων του Αφγανιστάν και του Πακιστάν κοντά στο βασικό συνοριακό πέρασμα Τσαμάν-Σπιν Μπολντάκ, με έναν τουλάχιστον νεκρό άμαχο και πάνω από 12 τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, δήλωσαν Πακιστανοί αξιωματούχοι.

Προηγουμένως, διασυνοριακοί βομβαρδισμοί και πυροβολισμοί επέφεραν τον θάνατο 8 Πακιστανών πολιτών και ενός Αφγανού στρατιώτη την Κυριακή, κοντά στο ίδιο πέρασμα, το οποίο συνδέει τη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν με την επαρχία Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν. Οι δύο πλευρές είχαν αλληλοκατηγορηθεί για την υποκίνηση των συγκρούσεων.

Οι χτεσινές μάχες ξεκίνησαν όταν πακιστανικές δυνάμεις που επισκεύαζαν ένα τμήμα του συνοριακού φράχτη, ο οποίος είχε καταστραφεί κατά τις συγκρούσεις της Κυριακής, δέχθηκαν επίθεση από την αφγανική πλευρά με όλμους, δήλωσε στο «Ρόιτερς» αξιωματούχος του Μπαλουχιστάν.

Οι δύο χώρες έχουν εδώ και δεκαετίες εδαφικές διαφορές στα σύνορα και το πέρασμα του Τσαμάν - πολυσύχναστο πέρασμα και εμπορικός δρόμος - έκλεισε για αρκετές μέρες μετά από παρόμοιες συγκρούσεις τον περασμένο μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ