Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από κακοκαιρία

Το έντονο κύμα κακοκαιρίας με σφοδρή χιονόπτωση και χιονοθύελλες, που πλήττει από τη Δευτέρα τις ανατολικές και νότιες ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την έλλειψη μέτρων προστασίας των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, προκάλεσε μέχρι και το περασμένο 24ωρο τον θάνατο τουλάχιστον τριών ανθρώπων.

Μεταξύ τους ήταν μία μητέρα και ο 8χρονος γιος της, που σκοτώθηκαν όταν γκρεμίστηκε το σπίτι τους στη Λουιζιάνα από ανεμοστρόβιλο. Η σορός της μητέρας βρέθηκε σε κοντινό δρόμο από το σπίτι της και εκείνη του παιδιού εκατοντάδες μέτρα μακριά. Από ανεμοστρόβιλο έχασε τη ζωή της και μία 56χρονη στη Λουιζιάνα, κοντά στο σπίτι της.

Καταγράφηκαν τουλάχιστον 18 ανεμοστρόβιλοι σε Τέξας, Λουιζιάνα, Οκλαχόμα και Μισισίπι, προκαλώντας δεκάδες τραυματισμούς και καταστροφές σε εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις.

Η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και η σφοδρή χιονόπτωση προκάλεσαν το κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα εμπόδισαν την πρόσβαση των οδηγών σε ορισμένα οδικά δίκτυα.

Πάνω από 500.000 νοικοκυριά σε Νεμπράσκα, Ουαϊόμινγκ, Νότια Ντακότα και Μινεσότα επηρεάστηκαν από το κύμα βαρυχειμωνιάς.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα σε Λουιζιάνα, Μισισίπι, Αλαμπάμα και Φλόριντα. Προειδοποίησαν επίσης για δριμύ ψύχος και χιονόπτωση από σήμερα σε περιοχές στην Καλιφόρνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ