Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΛΩΡΙΝΑ
«Καμία ανοχή στους φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής»

Κινητοποίηση με συγκέντρωση και μαχητική πορεία, ενάντια στην παρουσία της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστών στην πόλη, πραγματοποίησαν οι Κομματικές Οργανώσεις Φλώρινας του ΚΚΕ. Επίσης, το Σωματείο Εμπορικών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Φλώρινας και άλλοι φορείς. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, βάζοντας έτσι εμπόδιο στη συγκέντρωση των φασιστών, που είχαν καλέσει στον ίδιο χώρο.

Θυμίζουμε ότι στη Φλώρινα είχαν ανακοινώσει πως θα μεταβούν τόσο οι φασίστες εγκληματίες της ΧΑ όσο και άλλα νεοναζιστικά και ακροδεξιά μορφώματα, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη (το κόμμα του Κασιδιάρη, ο «Ιερός Λόχος»), με αφορμή την έγκριση του καταστατικού της οργάνωσης με την επωνυμία «Κέντρο μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία διαμηνύοντας ότι δεν μπορεί να κυκλοφορούν στην πόλη οι δολοφόνοι, τραμπούκοι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Στην πορεία μέσα στην πόλη της Φλώρινας ακούστηκαν συνθήματα όπως «Τότε ρουφιάνοι, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Ο λαός δεν σκύβει το κεφάλι, τον φασισμό τσακίζει μ' αντίσταση και πάλη».

Οπως καταγγέλθηκε από τους διαδηλωτές, οι φασιστικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πορεία μέσα στην πόλη με προορισμό τα δικαστήρια Φλώρινας, με την ανοχή της αστυνομίας, η οποία, υλοποιώντας κυβερνητικές εντολές, τους την επέτρεψε. Οι αστυνομικές δυνάμεις επικαλέστηκαν το σχέδιο πορείας που κατέθεσαν οι δήθεν «αντισυστημικοί» φασίστες για να τους αφήσουν ανενόχλητους.

Στο τέλος της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, ο Νίκος Χριστάνης, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά στους διαδηλωτές ότι «κλιμακώνουμε την πάλη και τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος. Αποδείχτηκε ότι οι χρυσαυγίτες φασίστες είναι όπλο του συστήματος που αξιοποιείται ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Συνεχίζουμε! Ο αγώνας για την απομόνωση των φασιστών να συνδεθεί με τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ