Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Δεσμεύσεις για ενισχύσεις και στα μονοπώλια των νέων τεχνολογιών

Ενώ «συνυπογράφει» τη στρατηγική της κυβέρνησης

Στην ανάγκη ανακατεύθυνσης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης αναφέρθηκε από το βήμα του Digital Economy Forum 2022 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, κλείνοντας το μάτι στα επιχειρήσεις του κλάδου για στήριξή τους αν αναλάβει τη διακυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για τη στήριξη ξένων επενδύσεων, όπως αυτές που έχουν ανακοινωθεί, π.χ. τα data centers της «Microsoft» και της «Amazon», λέγοντας ότι «θα ήταν ευχής έργον οι ανακοινώσεις να υλοποιηθούν», με «καύσιμο» και τα νέα προνόμια, σαν αυτά που έταξε, όπως «παροχή φορολογικών και ασφαλιστικών κινήτρων σε επιχειρήσεις για προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού», καθώς και για την επανακατάρτιση του δυναμικού τους, αλλά και «επιτάχυνση και ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής στα δίκτυα ίντερνετ νέας γενιάς υπερυψηλών ταχυτήτων» και με «την επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης στο Δημόσιο».

Αναγνώρισε άλλωστε στη ΝΔ τα βήματα στην κατεύθυνση της «ψηφιακής μετάβασης», που όπως παραδέχτηκε συνεχίζουν την πολιτική την οποία εφάρμοσαν προηγούμενες κυβερνήσεις, μεταξύ τους και η δική του. «Αυτό είναι θετικό και πρέπει να συνεχιστεί. Για μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία πρέπει σε κρίσιμους τομείς, όπου υπάρχει έργο, αυτό το έργο να συνεχίζεται. Αυτό που παραμένει ζητούμενο είναι να υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές επιλογές ώστε η μεγάλη ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας να μη χαθεί: Η ευκαιρία για την ψηφιακή μετάβαση και η ευκαιρία που έρχεται από τους πόρους που έχουμε διαθέσιμους», ανέφερε, δείχνοντας τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία θα ξεκοκοκαλίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

«Είναι σημαντικοί οι ψηφιακοί πόροι, που αφορούν τον ψηφιακό κλάδο και ανέρχονται στο 20% του συνολικού προϋπολογισμού, ενώ σημαντικοί είναι και οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ 2021 - 2027 για τον ψηφιακό κλάδο», σημείωσε, «κλείνοντας το μάτι» για μια άλλη μοιρασιά ανάμεσα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, καθώς όπως είπε «ζητάμε την ανακατεύθυνση των ευρωπαϊκών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ».

Από το μενού δεν έλειψε και το ζήτημα της κυβερνοασφάλειας, στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με τον Αλ. Τσίπρα να αναφέρει: «Σχεδιάζουμε, λοιπόν, τη θωράκιση των κρίσιμων υποδομών του Δημοσίου, ώστε να διασφαλίσουμε κυβερνοασφάλεια στο κράτος, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες, για την ασφάλεια κρίσιμων συστημάτων, υπηρεσιών και δεδομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ