Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συνεχίζεται η μάχη με τον χιονιά δίχως ουσιαστική κρατική στήριξη

Το χάος από την ανύπαρκτη πρόληψη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Copyright 2022. The Buffalo Ne

Το χάος από την ανύπαρκτη πρόληψη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας
Εκατομμύρια Αμερικανοί, ιδιαίτερα στις πλέον πληγείσες περιοχές, όπως στην κομητεία Ιρι της Νέας Υόρκης όπου έχουν ήδη θρηνήσει τουλάχιστον 34 νεκρούς, συνεχίζουν να δίνουν μάχη επιβίωσης απέναντι στον χιονιά και στις ελλείψεις βασικών αγαθών και υπηρεσιών, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, αντιμέτωποι για μια ακόμα φορά με την πολιτική που αφήνει ανοχύρωτο τον αμερικανικό λαό απέναντι στα φυσικά φαινόμενα.

Μέχρι και χτες, περίπου 1.000 νοικοκυριά στην πολιτεία της Νέας Υόρκης παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή και νερό, ενώ εκατοντάδες άλλοι παρέμεναν εγκλωβισμένοι είτε στα αυτοκίνητά τους είτε σε παγωμένα σπίτια και επιχειρήσεις.

Ο αριθμός των πάνω από 62 νεκρών από το δριμύ ψύχος δεν αποκλείεται να αυξηθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς αρκετοί οδηγοί και επιβάτες σε ΙΧ φέρεται πως παραμένουν «θαμμένοι» κάτω από μεγάλες ποσότητες χιονιού. Στο φως μάλιστα έρχονται τραγικές περιπτώσεις, όπως της 22χρονης Αντελ Τέιλορ που έχασε τη ζωή της στο Μπάφαλο, μένοντας εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητό της, περιμένοντας μάταια για πολλές ώρες βοήθεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες που είχε ειδοποιήσει. Η οικογένειά της αναφέρει ότι ειδοποιήθηκε ότι θα ξεκινήσει επιχείρηση απεγκλωβισμού της μία μέρα αφότου το άψυχο πλέον σώμα της είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο...

Την ίδια ώρα στη Δυτική Ακτή, περίπου 90.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, μετά από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία.

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης η κυβερνήτης Κάθι Χότσουλ επέμεινε να αρκείται σε εκκλήσεις για αποφυγή μετακινήσεων... Η ίδια προειδοποίησε πως τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη περάσει, καθώς έως τη Δευτέρα αναμένεται νέο σφοδρό κύμα χιονόπτωσης. Πιθανόν να πέσει χιόνι 20 ή και 30 εκατοστών στο ήδη υπάρχον, που ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 1,20 μέτρα.

Επιχειρώντας να «μπαλώσουν» την απουσία στελεχωμένων σωστικών υπηρεσιών, οι αρχές έδωσαν εντολή σε εκατοντάδες μέλη της Εθνοφρουράς στη Ν. Υόρκη, που ανέλαβαν ρόλο συνεργείων διάσωσης εγκλωβισμένων πολιτών.

Παράλληλα, πολλοί άνθρωποι στις πληγείσες περιοχές έχουν ξεμείνει από είδη πρώτης ανάγκης και τα περισσότερα καταστήματα (λόγω του κλεισίματος δρόμων) παραμένουν κλειστά.

Μέσα σε όλη αυτήν την κατάσταση, για την οποία ευθύνεται η αντιλαϊκή πολιτική, ήρθε να προστεθεί και η πρόκληση της κίνησης του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έφθασε χτες στις ζεστές Παρθένες Νήσους με την σύζυγό του, όπου θα αλλάξουν χρόνο...

Απελάσεις μεταναστών με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Νωρίτερα, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία (5 υπέρ - 4 κατά) τη διατήρηση της απέλασης των λεγόμενων «παράτυπων» μεταναστών που βρίσκονται στα νότια σύνορα της χώρας, με συνοπτικές διαδικασίες.

Τις απελάσεις είχε ξεκινήσει από τον Μάρτη του 2020 η κυβέρνηση Τραμπ και τις συνεχίζει ακάθεκτη και η σημερινή κυβέρνηση Μπάιντεν.

Εναντίον της άρσης του αμφιλεγόμενου μέτρου (γνωστού με την ονομασία «Title 42») είχαν ταχθεί 19 αμερικανικές πολιτείες, εκφράζοντας φόβους για αύξηση των μεταναστευτικών ροών στα νότια σύνορα με το Μεξικό.

Κατά τη ΜΚΟ «International Rescue Committee», το «Title 42» αποτέλεσε τη νομική βάση για την απέλαση σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων από τον Μάρτη του 2020.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανυπεράσπιστος ξανά ο λαός απέναντι στις χιονοθύελλες και τον παγετό (2022-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ