Τετάρτη 4 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΥΡΙΑ
Συνάντηση Τσαβούσογλου με εκπροσώπους συριακής αντιπολίτευσης

Συνάντηση με εκπροσώπους κομμάτων της συριακής αντιπολίτευσης είχε χτες στην Αγκυρα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο κινήσεων της τουρκικής κυβέρνησης για σκληρότερο παζάρι με τη Δαμασκό και με φόντο διεργασίες για πιθανή επαναπροσέγγιση με τη Συρία, προκειμένου να προωθηθούν οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί της Τουρκίας στην περιοχή.

Ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε στην Αγκυρα με τον επικεφαλής του «Εθνικού Συμβουλίου» της συριακής αντιπολίτευσης Μαχμούτ αλ Μασλάτ και άλλα ανώτερα στελέχη. Δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης πως «επαναδιατυπώσαμε την υποστήριξή μας προς τη συριακή αντιπολίτευση και τον συριακό λαό σύμφωνα με το ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ». Ο Τσαβούσογλου αναφερόταν στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το 2015, που καλεί σε κατάπαυση του πυρός και σε μια πολιτική διευθέτηση στη Συρία με απαράβατους όρους τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Τις αμέσως επόμενες βδομάδες (πιθανώς μετά τις 15 Ιανουαρίου) αναμένεται στη Μόσχα η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας, Τουρκίας και Συρίας, μετά την πρόσφατη σύνοδο των υπουργών Αμυνας των τριών χωρών στη Μόσχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ