Τρίτη 10 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Σε καθεστώς ανασφάλειας στη μέση της σχολικής χρονιάς
  • Κλειστό με λουκέτο και πάλι το σχολείο
  • Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Αντιμέτωποι με λουκέτα και σεκιούριτι ήρθαν οι μικροί μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, που επιστρέφοντας από τις διακοπές των Χριστουγέννων βρήκαν το σχολείο τους για μία ακόμα φορά κλειδωμένο. Πρόκειται για το σχολείο που είχε βρεθεί υπό έξωση μετά από μια απαράδεκτη δικαστική απόφαση, που δικαίωνε τους ιδιοκτήτες. Το σχολείο λειτούργησε μετά από επίμονους πολύμορφους αγώνες των γονιών και άλλων φορέων της πόλης, που υποχρέωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω να αποφασίσει ομόφωνα ότι θα προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του κτιρίου. Δύο μήνες μετά η δημοτική αρχή, επικαλούμενη νέο εξώδικο των ιδιοκτητών, ανακοίνωσε το κλείσιμο του σχολείου μέσα στις γιορτές και μετά τη χτεσινή εξέλιξη αποφασίστηκε και αναστολή λειτουργίας του σχολείου για τρεις μέρες. «Για άλλη μια φορά γονείς και μαθητές με το "καλημέρα", πρώτη μέρα στο σχολείο, το βρήκαν κλειδωμένο με σεκιούρτι. Για άλλη μια φορά 100 παιδιά βρίσκονται έξω στο κρύο χάνοντας μάθημα», αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και καταγγέλλει ότι για άλλη μια φορά, παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναγκαστική απαλλοτρίωση, το σχολείο κλειδώθηκε χωρίς καμία ενημέρωση προς γονείς και εκπαιδευτικούς.

ΚΚΕ: Να επισπευστεί η διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης

«Απαιτείται η άμεση παρέμβαση των εμπλεκόμενων υπουργείων για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας της σχολικής μονάδας και της παραμονής του σχολείου στο κτίριο όπου στεγάζεται. Με κριτήριο το συμφέρον των παιδιών, χρειάζεται να επισπευστεί η διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης», τονίζει το ΚΚΕ σε Ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά το σκηνικό με το οποίο ήρθαν χτες αντιμέτωποι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, σημειώνεται ότι «πρόκειται για εξέλιξη καταδικασμένη στη συνείδηση της σχολικής κοινότητας, των μαζικών φορέων της περιοχής, που συμπαραστέκονται στον πολύμηνο αγώνα του Συλλόγου Γονέων και εκπαιδευτικών του 9ου Δημοτικού, που εύλογα διεκδικεί την παραμονή των παιδιών στο σχολείο. Με τον αγώνα τους έχουν απορρίψει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής να στοιβαχτούν τα παιδιά σε όμορο σχολείο, που δεν υποστηρίζει κτιριακά (με τις συνολικές υποδομές) την αύξηση κατά 100% του δυναμικού των μαθητών. Είναι απαράδεκτο παιδαγωγικά στα μέσα της χρονιάς οι μαθητές με τους δασκάλους και τους γονείς τους να βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς ανασφάλειας» τονίζουν οι βουλευτές Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης και ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι προτίθενται να κάνουν προκειμένου να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση ώστε να επισπευστεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση, λαμβάνοντας υπόψη και την έλλειψη διαθέσιμων κτιριακών υποδομών στην εγγύτερη περιοχή κατάλληλων για τη στέγαση του σχολείου. Επίσης, να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας και να εξασφαλιστεί η παραμονή του σχολείου στο κτίριο όπου στεγάζεται, λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατάσταση που επικρατεί διαμορφώνει ανασφάλεια σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και αφήνει τα παιδιά ευάλωτα σε πολλαπλά μαθησιακά κενά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ