Τρίτη 10 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απάντηση στην υπονόμευση

Την πλάτη στην προσπάθεια υπονόμευσης των συλλόγων τους γυρνούν οι φοιτητές μπροστά και στις ηλεκτρονικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη εκπροσώπων των φοιτητών στις συνελεύσεις των Τμημάτων τους. Αυτό δείχνουν τα μηνύματα μπροστά στις εκλογές - παρωδία που έχουν προγραμματίσει οι διοικήσεις μιας σειράς ιδρυμάτων εφαρμόζοντας το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο.

Σήμερα, Τρίτη, ήταν προγραμματισμένη η πραγματοποίηση των εκλογών σε 8 τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Εκλογές θα γίνουν σε ένα από αυτά, καθώς στα υπόλοιπα 7 δεν έχει βρεθεί ...εφορευτική επιτροπή.

Μπροστά στις εκλογές στο ΕΜΠ, που είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη, η διοίκηση του ιδρύματος απέστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 900 τυχαία επιλεγμένους φοιτητές αναζητώντας μέλη εφορευτικών επιτροπών, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στην Αρχιτεκτονική, μέσα από χιλιάδες φοιτητές, βρέθηκε μόνο ένας πρόθυμος να δηλώσει υποψήφιος, στο δε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών μόλις δύο υποψήφιοι!

Σημειώνεται ότι η πρώτη προσπάθεια να γίνουν ηλεκτρονικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο ήταν στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου η αποχή των φοιτητών ξεπέρασε το 90%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ