Παρασκευή 13 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
Συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις

Ανυποχώρητοι συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνας» στη Θεσσαλονίκη, με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι και τα τέλη Γενάρη.

Σήμερα Παρασκευή και τη Δευτέρα 16 Γενάρη, στις 8 το πρωί, καλούν σε συγκεντρώσεις συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, καθώς είναι προγραμματισμένες να εκδικαστούν προσφυγές που κατέθεσε το Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» ενάντια στις παράνομες απολύσεις και ενάντια στον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η εργοδοσία.

Χθες το Σωματείο παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ο Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρός του όπως και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» διανύουν τον έκτο μήνα απεργιακών κινητοποιήσεων και συνεχίζουν με τη δύναμη της αλληλεγγύης που εκφράζεται πολύμορφα από την εργατική τάξη και τον λαό.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην αυθαιρεσία στην οποία επιδίδεται η εργοδοσία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι όσα δικαστήρια έχουν γίνει μέχρι σήμερα δικαιώνουν τους εργαζόμενους και γι' αυτό η επιχείρηση τελευταία επιστρατεύει την τακτική των αναβολών.

Κόντρα στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας «εμείς συνεχίζουμε. Και τη δύναμη έχουμε και τον κόσμο έχουμε. Και αποκτάμε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη με την αλληλεγγύη του κόσμου. Είμαστε αποφασισμένοι αν χρειαστεί και Πάσχα να κάνουμε έξω από το εργοστάσιο», είπε.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους φιλάθλους των ομάδων της Θεσσαλονίκης οι οποίοι πολύμορφα εκφράζουν τη στήριξη στον αγώνα τους, καθώς και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να προχωρήσει σε διαφημιστική συμφωνία με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φιλάθλων της ομάδας.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και μίλησε και ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος υπογράμμισε ότι και αυτός ο αγώνας, πλάι στους μεγαλειώδεις αγώνες σε άλλους χώρους, δείχνει ότι η πραγματική δύναμη βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων. Ανέφερε ότι ο αγώνας των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» έχει δεχτεί στο σβέρκο του όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις, «από τις αντεργατικές διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χτύπημα της απεργίας, που τις υπερέβησαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους, μέχρι το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, το οποίο γρήγορα απέκτησε σύνδρομο πρόωρης γήρανσης και λόγω του αγώνα στη "Μαλαματίνα", γιατί ακριβώς οι εργαζόμενοι έδειξαν ποιος έχει πραγματικά τη δύναμη στα χέρια του».

Τόνισε επίσης ότι «η μόνη επιλογή της εργοδοσίας, παντού, είναι η καταστολή και η Δικαιοσύνη που είναι ενταγμένη στους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Αυτό δείχνει ποιο είναι το αμέσως επόμενο εμπόδιο που πρέπει να υπερβεί η εργατική τάξη, και θα το κάνει. Εχει τη δύναμη, είναι θέμα οργάνωσης του αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκθετες η κυβέρνηση και η εργοδοσία από την απόφαση που κρίνει παράνομες τις προσλήψεις των απεργοσπαστών (2023-10-20 00:00:00.0)
Ανυποχώρητοι στη μάχη για τις θέσεις εργασίας οι εργαζόμενοι (2022-08-27 00:00:00.0)
Μεγαλώνει η ταξική αλληλεγγύη, δυναμώνει ο αγώνας για το δίκιο τους (2022-08-25 00:00:00.0)
Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε τη συνέχιση του απεργιακού αγώνα (2022-08-19 00:00:00.0)
Στο κενό η προσπάθεια να σπάσει η απεργία με τρομοκρατία και καταστολή (2022-08-05 00:00:00.0)
Συνεχίζουν ανυποχώρητα και στη «Μαλαματίνα» (2022-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ